Banes Motor České Budějovice
19.12.2023, Michal Špírek

Juniorka proti Plzni bojovala marně, bodové odměny se nedočkala

Čekání juniorky na první bod v nadstavbě se prodlužuje. Proti Plzni sice Motor makal naplno, nevzdal se ani za nepříznivého stavu 2:5 a ze zápasu udělali domácí ještě drama, jenomže nakonec všechny body putovaly na západ Čech.

V úvodní skupině sice měli navrch Budějovičtí, ale v nadstavbě už jsou na tom junioři z Plzně. Nabyté sebevědomí chtěli Západočeši zužitkovat proti trápícímu se Motoru, který stále čeká na první získaný bod. V páté minutě se také hosté dostali do vedení. Adam Benák se krásně prokličkoval domácí obranou a bekhendem našel na zadní tyči volného DANIELA HÁLU, jenž pouze doklepl kotouč do odkryté branky! 0:1. Pak se osmělili i domácí, Lokajíček si s pokusy motoráků poradil. Udeřilo až v 17. minutě - a opět v tom měl prsty šikula ADAM BENÁK. Mezi beky přebral puk, rychle si najel až před Maříka, kterého překonal po chytrém naznačení - 0:2.


Motor hned zkraje druhé třetiny snížil. Využil k tomu přesilovky. Marcel Kříž bekhend do slotu sice neprocpal, ale po teči brankáře se kotouč vznesl do jízdy MATYÁŠI HUMENÍKOVI, jenž pohotově zakončil do odkryté klece. 1:2. Pak ale hru v početní výhodě využili i Plzeňští. ONDŘEJ PEŠEK napřáhl k ráně na vrcholku levého kruhu a z první propálil Maříka mezi betony. 1:3. Uplynulo čtyřicet vteřin a bylo to znovu jen o branku. ! Důrazný Štěpán Hoch dorážel pouze do betonu Lokajíčka, ale přes padajícího plzeňského gólmana dokázal nakonec procedit kotouč VOJTĚCH AULICKÝ! 2:3. Další byli na tahu hosté a ve 33. minutě vedli 4:2. Benák na sebe natáhl hned dva obránce Motoru a pasem pod hokejkou jednoho z nich oslovil na pravém kruhu volného DANIELA HÁLU, jenž projel až k Maříkovi a utaženou kličkou na zadní tyč zakončil kolem betonu bezmocného gólmana.


Do třetího dějství nastoupil v domácí bráně Maleček. V 50. minutě zvýšil hostující náskok po individuální akci JAKUB ŠILER a zdálo se, že je hotovo. Jenomže Motor se nevzdal. Hned po vyhraném buly v útočném pásmu v 52. minutě se cpal k Lokajíčkovi DAVID PUTZ a dokázal přes jeho betony propasírovat kotouč až za brankovou čáru. A v čase 58:51 to bylo už jen o branku. MATYÁŠ HUMENÍK se sám prodral do nájezdu a zakončením mezi betony překonal Lokajíčka. Motor pak odvolal gólmana, jeho snahu ještě znásobila přesilovka, ale na skóre 4:5 už se nic neměnilo.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Utkání jsme bohužel nezvládli. Proti favoritovi z Plzně jsme odehráli velmi dobrý zápas, ale soupeř nás ztrestal za každou sebemenší chybu, šance, které jsme si vytvořili, jsme nebyli schopni proměnit. Mužstvo pracovalo na plné obrátky, i za nepříznivého stavu, kdy jsme prohrávali 2:5, se nám podařilo snížit na 4:5. Bohužel při závěrečné hře 6 proti 4 se nám už srovnat nepodařilo. Další utkání nás čeká ve Zlíně.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....