Banes Motor České Budějovice
15.12.2023, Michal Špírek

DOR: CEB - MBL 3:5 - I přes prohru jsme neodehráli špatné utkání, hodnotil kouč

Dorostenci už se můžou těšit na vyšší nadstavbu, do které si s předstihem zajistili postup a poslední utkání první fáze proti Boleslavi tak mohli domácí hrát bez nervů. Zajímavý zápas nakonec zvládli lépe hosté, ale Motor se ani za stavu 1:4 nevzdal a soupeře ještě pořádně potrápil...

Poslední utkání první části sezóny sehrál Motor rovněž s jistým postupujícím a tabulkovým sousedem, Mladou Boleslaví. Trenér Vrbata i kvůli marodce dal šanci mladším hráčům, kteří tak získali cennou zkušenost. První třetina branku nenabídla, Kristkovu ránu v 8. minutě vyrazil svým betonem domácí gólman Novák. Hostující Kovář se musel mít na pozoru při jediné přesilovce prvního dějství, Motor ji ovšem nevyužil.

Ve 23. minutě šli po vyhození puku mimo hrací plochu hosté znovu do čtyř a tentokrát už domácí zabodovali. Kovářovi zůstala skrytá dalekonosná střela Václava Nedorosta, která se zastavila až o síťku - 1:0. Jenomže vedení Motoru vydrželo jen minutu a půl. To se opřel do puku Kryštof Hájek a propálil Nováka. Ve 26. minutě sudí poprvé vylučovali i na domácí straně. Jenomže, ani při přesilovce o dalších šest minut později, hosté neuspěli. Na ledě ale začali být Boleslavští aktivnějším týmem, Motor se ale držel statečně. Až do 36. minuty. ní. Z levé strany si vybruslil až do těsné blízkosti Štěpán Václavík, který poté z bekhendu dostal kotouč za záda domácího brankáře – 1:2. A další direkt zasadili hosté Motoru o 43 vteřin později. Od modré čáry pálil Macháček a jeho pokus šikovně tečoval Imrich Maxin a kotouč zapadl za brankovou čáru – 1:3. Opaření domácí mohli být rádi, že stav už se do konce třetiny neměnil, vždyť poté byli Budějovičtí ještě dvakrát vyloučeni.

Motor ale nic nezabalil a ve třetí třetině dokázal Boleslav zatlačit. V 51. minutě ale uklidnil hosty svým gólem na 4:1 Oliver Fink, který využil přesilovou hru. Jenomže onen klid netrval dlouho. V 54. minutě Trefil předal puk Martinu Hečkovi a ten se napodruhé dorážkou prosadil - 2:4. Po této brance musel vystřídat boleslavský gólman. A Baláka přivítali domácí pukem do jeho brány. To v čase 55:19 Marek Trefil uspěl svou střelou a už to bylo jen o branku! Hosté pak už byli vzadu pozorní a při hře domácího celku bez brankáře pojistil Boleslavi tři body Petr Hanyš.


Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Vzhledem k tomu, že jsme měli marodku, dostali dnes šanci hráči z deváté třídy. I přes prohru jsme neodehráli špatné utkání. Můžou nás mrzet neproměněné šance v závěru utkání a špatně zahrané power play."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....