Banes Motor České Budějovice
07.12.2023, Adam Černý

JUN: CEB - LIT 0:1 - Junioři se nedokázali ani jednou prosadit a padli s Litvínovem

Junioři českobudějovického Motoru nezvládli start do druhé části nejvyšší soutěže dobře. Na branky chudém střetnutí padli Českobudějovičtí na domácím ledě s Litvínovem, který si tak na sever Čech odvezl výhru 1:0 díky brance Slavíka pět minut před koncem.

Úvodní část zápasu začala jedním vyloučením na každé straně. Ani jeden z týmů si ale nedokázal během početních výhod vytvořit nebezpečné příležitosti. Postupně přebírala iniciativu Verva, které patřil i konec první dvacetminutovky. Hosté si dokázali vypracovat několik zajímavých šancí. V 17. minutě zůstal sám před Maříkem Slavík, avšak hostující útočník nedokázal kotouč zasunout za záda brankáře Motoru. O minutu později Severočeši mířili do přečíslení, které zakončoval z dobrého prostoru Scafari, českobudějovický muž s maskou dokázal tentokrát vytasit pravý beton. Do kabin se tak šlo za bezbrankového skóre.

Do druhé periody vlétli aktivněji domácí. Po minutě a devatenácti sekundách se tváří v tvář objevil před hostujícím brankářem Aulický. Domácí útočník zkusil backhandovou kličku, Kubíka v brance Litvínova však překonat nedokázal. V další průběhu druhé třetiny šance na obou stranách ubyly. Přitom Litvínovští měli ideální pozici ke skórování při vyloučení Placka, jenž inkasoval čtyřminutový trest za hru vysokou holí. Po necelých dvou minutách však fauloval i na straně Severočechů Višněvskij, a tak se počet hráčů na ledě srovnal. Za faul vysokou holí následně usedl na trestnou i na konci periody hostující Horský. Zahrozili však paradoxně právě Litvínovští. Vynikající obranný zákrok musel vytáhnout při přečíslení Tůma, který pádem zlikvidoval slibně se vyvíjející možnost Litvínova. Ani během druhého pokračování zápasu jsme tedy čekali na branky marně.

Ve třetí třetině dlouho dominovaly defenzivy obou celků, ani jeden z týmů se moc nedostával do vážnějších příležitostí. Po necelých dvanácti minutách se sám před Maříkem ocitl Slavík, avšak v ideální pozici domácího strážce svatyně překonat nedokázal. To ale nemuselo hostujícího útočníka mrzet dlouho. V 55. minutě totiž vyšel vítězně ze souboje u mantinelu hostující Hora, který adresoval přihrávku na volného právě Marka Slavíka a útočník Litvínova neměl problém zasunout kotouč za záda Maříka. Marek Slavík byl opravdu hráčem poslední třetiny. V 58. minutě totiž při napadání nešťastně zasáhl do obličeje svojí holí soupeře a musel na trestnou lavici. Motor si následně svojí početní výhodu vylepšil ještě o odvolání Maříka a šestého hráče, ani to však nepomohlo. Góla se hostujícímu brankáři Adamu Kubíkovi vstřelit nepodařilo. Mezi seniorskými týmy se po výhře radoval Motor, v juniorech si naopak odvezli z jihu Čech tři body po hubené výhře Severočeši, kteří tak začali lépe pokračování nejvyšší juniorské soutěže. Motor musí o své první body ve skupině o play-off zabojovat v sobotu v Olomouci.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru:: "Nepředvedli jsme náš standardní výkon. Neměli jsme tlak do brány, chybělo tomu zakončení a hladovost po gólu. Soupeři se podařilo dát jednu branku, tím pádem vyhrál. Bez vstřelené branky utkání vyhrát nemůžeme. Nyní už se budeme chystat na další těžké utkání, které nás čeká v sobotu v této skupině v Olomouci."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....