Banes Motor České Budějovice
02.12.2023, Pavel Mádl

JUN: CEB - MLB 1:2sn - Junioři padli proti Bruslařům v nájezdech

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Domácí Motor si po prohře na Spartě chtěl napravit reputaci. Na zasněžený jih Čech přicestoval soupeř z Mladé Boleslavi. V základní hrací době padly pouze dvě branky, a to v rozmezí devadesáti sekund ve druhé třetině. Za Jihočechy se prosadil ve dvacáté čtvrté minutě Marcel Kříž.

V utkání se jako první ukázali Jihočeši, a to konkrétně Bystřický, který z pravé strany mířil na gólmana Forsta. Ten si ale úvodní střelu na svou bránu pohlídal. Na druhé straně se zase domácímu brankáři představil Hrouda, který ovšem zakončil do betonu. Před polovinou první třetiny po skrumáži před domácí brankou moc dlouho netrvala. Boleslavi se nakonec puk vydolovat nepodařilo a nic z toho nebylo. O pár minut později se ukázal hostující Polák, jehož rána Maříka moc nezaměstnala. Hosté také hráli přesilovou hru pět na tři, ale tu nesehráli vůbec dobře. Gólman Mařík, který byl jedním z hříšníků, moc práce neměl. Po první třetině platilo bezbrankové skóre.

Domácím se promítla přesilovka z první třetiny do začátku té druhé. A znovu na začátku dvacetiminutovky to zkoušel Bystřický, ale Forst byl jasně proti. Pár sekund nato chtěl otevřít skóre Hoch, leč neúspěšně. Stav se změnil ve dvacáté čtvrté minutě, kdy se prosadil hráč se zkušenostmi z Tipsport extraligy Marcel Kříž, který chytře prostřelil Forsta. Všiml si, že mu šikovně cloní jeden z jeho spoluhráčů, a tak se s tím nepáral. Jenže přesně za devadesát sekund Bruslaři s Motorem srovnal krok. Mařík se pořádně nenamáčkl k tyči a Jan Hurt procedil kotouč mezi tyčí a rukou českobudějovického gólmana. Hrálo se tvrdě a důkaze toho byl nedovolený zákrok Hocha, který musel putovat za katr. Následnou přesilovou hru ale hosté neproměnili v gól. Nedisciplinovanost hráčů Motoru pokračovala o pár minut později museli znovu do čtyř, což měl na svědomí Petrásek. Plynula z toho další početní výhoda pro Mladoboleslavské, ale ta trvala celé dvě minuty, bez využití. Těsně před druhou sirénou vyhodil puk do hlediště z vlastního obranného pásma Němec, čímž se Jihočechům dostalo příležitosti přesilovky. Ta se do konce třetiny proměnit nedokázala. Po druhé části bylo skóre opět nerozhodné, tentokráte 1:1.

Dějství s číslem tři přineslo také pár vyloučení. Nejspíše se ráčil usednout na trestnou lavici Kusak. Moc tím ale svému soupeři nepomohl, protože z přesilovky nevytěžil téměř nic. V polovině třetiny se domácím naskytla možnost v přesilové hře na potenciální vedení. Při vyloučení Poláka ale Motor dlouho přesilovku nehrál, poněvadž ani ne po půl minutě se hrálo ve čtyřech zásluhou Bystřického. Do konce základní hrací doby nebyli diváci v Budvar aréně svědky pohledných akcí, a tak sdošlo k dělbě bodů, když se šlo do prodloužení.

Ani v prodloužení se neudála nějaká výrazná šance na obou stranách.

V samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté z Mladé Boleslavi. O bodu navíc pro Bruslaře rozhodl Jan Hurt.

Ohlasy po zápasu

Radim Skuhrovec (Motor): „Musím říct, že jsme dneska odehráli velmi dobré utkání, protože od tohoto utkání se bude odvíjet náš výkon do začátku té druhé části soutěže. Bohužel se nám nedařily přesilovky, i když jsme z jedné vstřelili branku. Podařilo se nám ale ubránit hodně přesilovek soupeře, takže za mě velmi dobrý výkon celého mužstva. Teď si odpočineme a začneme se připravovat na druhou část sezony, do které v pátek a sobotu chceme vlétnout na plné pecky.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....