Banes Motor České Budějovice
25.11.2023, Michal Špírek

DOR: Motor loupil na Slavii, střeleckou pohodu potvrdil Mařík

Českobudějovičtí se jako pátý celek tabulky vytáhli na druhou Slavii. V Praze se Motor ujal vedení díky brankám Blažka a Maříka, který v posledních pěti zápasech nasázel sedm branek a poskočil na pozici třetího nejlepšího kanonýra soutěže. Domácí se prosadili proti Novákovi až v závěru.
První minuty utkání patřily slávistům, kteří se snažili odčinit porážku z posledního vzájemného utkání s Motorem v polovině října. Dvakrát střílel Švancar, který nejprve po individuální akci minul, v přesilovce ho pak z dobré pozice zastavil brankář hostů Novák. Postupně ale začali přebírat iniciativu Jihočeši – samostatně se snažili prosadit Mařík nebo Novotný. Skóre však až v 16. minutě otevřel Filip Blažek, jehož nenápadné nahození doplachtilo přes clonící hráče do sítě. Než stihl hlasatel oznámit střelce a asistenty, přišla druhá. Po 29 vteřinách ujel slávistické obraně Nikolas Mařík a i s mírnou dávkou štěstí prostrčil puk za gólmana Poletína, který proti němu vyjel hokejkou. Motor mohl po necelých třech minutách druhé části odskočit už do třígólového vedení, střela Šrámka ale nakonec skončila na horní tyčce. Oba týmy pak hrály přesilovky, na konci jedné z nich stříleli nebezpečně domácí Kucharčík s Matějovským. Z dobrých pozic mířili i Skyba nebo Šámal, ale ani oni úspěšní nebyli. Většina třetí třetiny se nesla v duchu vyloučení, a to zejména na slávistické straně. Celkem 35 trestných minut slávista Šámal, dvakrát rozhodčí potrestali i trenéry sešívaných. Motor ale nabídnuté dlouhé přesilovky 5 na 3 nevyužil, na čemž měl velkou zásluhu brankář Poletín. Byli to naopak červenobílí, kdo dokázal v 59. minutě ještě zápas zdramatizovat. Tvrdou dělovkou od modré se trefil Tobiáš Tichý a dal kontaktní gól. České Budějovice ovšem náskok i přes nápor slávistů ubránily a po výhře 2:1 si odvážejí všechny tři body.
Ohlasy po zápasu

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Z naší strany to nebyl dobrý výkon – v prvních dvou třetinách to bylo špatné, ve třetí jsme se kvůli vyloučením nedostali do hry, takže bylo těžké to obracet. Dvě třetiny jsme ale prostě byli horší. Oni měli nasazení, protože ví, že hrají o pětku. I když jsme kluky upozorňovali, že to bude těžký zápas, tak oni šli vyhrát a my jsme si šli zahrát.

David Vrbata (HC Motor České Budějovice): Mohlo to být hodně kvalitní utkání z obou stran, bohužel to pak ke konci byla taková bramboračka a hodně vyloučených na obou stranách. Pro nás s dobrým koncem a jsme rádi za tři body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....