Banes Motor České Budějovice
18.11.2023, Michal Špírek

Dorost v Liberci doplatil na nepovedený vstup do utkání

Jihočeši prospali start do utkání a v 7. minutě už ztráceli dvě branky. Ani dva góly Martina Hečka Motoru tentokrát nepomohly a v Liberci nakonec padli dorostenci 2:4.

Úvodní část se lépe vyvedla Tygrům, kteří šli do vedení již ve druhé minutě zápasu. Šimon Bělohorský si s pukem na holi vyjel zpoza branky hostů před gólmana Jiřího Nováka a střelou z otočky jej po ledě překonal - 1:0. Vedení domácímu celku navýšil na rozdíl dvou branek obránce Vít Stromský. Ten byl pozorný ve slotu a poté, co k němu kotouč připlul, se do něj opřel a poslal do horní části jihočeské klece - 2:0. Hosté se vlivem tohoto průběhu rozhodli střídat brankáře a na led se dostal Jakub Hájek.


Vstup do prostřední periody měl lepší Motor. Snížit na rozdíl jedné branky totiž dokázal nechytatelnou střelou do horního růžku klece Liberce Martin Hečko – 2:1. Českobudějovičtí byli poté o něco aktivnější, nicméně k závěru druhé třetiny se dostali na koně zpět Tygři. Ti ubránili oslabení a navrch k tomu se podařilo důraznému Davidu Hroudovi puk protlačit až za Hájkova záda – 3:1. Už to vypadalo, že se do šaten půjde za stavu 3:1 pro šelmy, nicméně 13 sekund před druhou sirénou vrátil svůj tým na dostřel druhou trefou v duelu Martin Hečko – 3:2.


V závěrečné dvacetiminutovce se na loženou šanci čekalo poměrně dlouho. Až v 54. minutě se do zajímavé příležitosti dostal Dominik Krajdl, který nejprve neproměnil svůj únik, nicméně nedlouho poté byl pozorný na brankovišti a dostal kotouč za bezmocného Jakuba Hájka - 4:2. Českobudějovičtí sice tlačili a šli si za snížením, náš výběr jim to ale nedovolil, a tak se stal majitelem všech bodů.

Ohlasy po zápasu

Milan Plodek (trenér Liberce): „Vstup do utkání byl proti Budějovicím dobrý. Poslední dobou se nám moc nedaří, abychom v zápasech vedli. Dostali jsme jen dva góly, kluci hráli poctivý hokej a bojovali. Konečně jsme taky dali víc branek a podle mě jsme zaslouženě vyhráli.“

David Vrbata (trenér Motoru): "Bohužel z naši strany špatná první třetina, kdy jsme dostali dva góly a od toho se odvíjel celý zápas. Gratuluji soupeři ke třem bodům."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....