Banes Motor České Budějovice
18.11.2023, Michal Špírek

JUN: LIT - CEB 0:5 - Poslednímu celku tabulky nedal Motor šanci a rve se o čtyřku

Junioři v Litvínově nezaváhali, gól si připsala pětice různých střelců a brankář Mařík si připsal čisté konto. Boj o čtyřku, která si zajistí přímý postup do play-off, bude ve skupině Západ nesmírně dramatický, první až šestý tým tabulky dělí nyní jen pár bodů!

Motor vstoupil do utkání velmi povedeně a podle představ. Již na konci třetí minuty se totiž Richard Pitel dostal do zakončení, které úspěšně proměnil v první branku utkání. Následně se hrál poměrně vyrovnaný zápas, ale výraznější šanci jsme neviděli. Litvínovští se mohli vrátit zpět do utkání v desáté minutě, kdy byl vyloučen hostující Pospíchal. Přesilovku nicméně nevyužili. Naopak přišla druhá přesná trefa českobudějovických hráčů. Ti se trefili podruhé. Alexandr Remeš se dostal s pukem blízko k brance a z této pozice neváhal. To bylo z první třetiny vše.

Jihočeši pokračovali ve druhé třetině stejně dobře jako v té předchozí. Po pár minutách hry se ze samostatného nájezdu trefil Tadeáš Tůma, který se trefil přesně mezi brankářovy betony a zvýšil již na tříbrankový rozdíl. Následně Verva nevyužila hned tři přesilové hry. Připsala si v nich pár dobrých šancí, nicméně budějovický Mařík si s nimi bez větších problémů poradil a stále tak držel čisté konto.

Poslední dvacetiminutovka začala už poměrně obligátně - gólem Českých Budějovic. Michal Kusak se po dobré souhře s Janem Seidlem dostal až sám před brankáře, kde si v rychlosti poradil nejlépe, jak mohl - 0:4. A o chvíli později to bylo už o pět branek, první branku v utkání zapsal po pohledné akce a rychlém úprku Filip Petrásek. V závěru utkání jsme viděli ještě pár vyhrocených situací, ze kterých ale žádná nebezpečná akce nevznikla. Rozhodčí tak pouze vylučoval, ale zápas už se dohrál bez překvapivých zvratů. Jihočeši si po dominantním střeleckém výkonu odvezli ze severu Čech tři důležité body.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Od začátku do konce si celé mužstvo, do každého jednoho hráče, šlo za vítězstvím. Jak bojovností, nasazením, tak ale i předvedenou hrou. Myslím, že po celé utkání jsme byli lepší než soupeř. Byli jsme všude o krok rychleji, dařilo se nám i zakončení. Obrovskou týmovost jsme prokázali i tím, že jsme brankáři pomohli k čistému kontu, i když něco si musel sám vychytat (úsměv). S výkonem týmu jsme byli spokojeni, ale teď už nás čeká další tvrdá práce."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....