Banes Motor České Budějovice
21.09.2004, Antonín Vansa

Radek Dvořák? Rozhodnutí se odkládá

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Útočník kanadského Edmontonu Oilers Radek Dvořák se stále rozhoduje, kde bude hrát v době výluky v NHL. Ve čtvrtek, kdy svůj úmysl nastupovat za České Budějovice definitivně potvrdil jeho dlouholetý kamarád Václav Prospal, si vzal čas na rozmyšlenou. „Definitivní rozhodnutí ještě nepadlo,“ řekl trenér HC České Budějovice Josef Jandač.
Dvořák zvažuje kromě startu za HC České Budějovice ještě další angažmá v extralize. Oficiálně o jeho služby stojí tým Karlových Varů. Tam měl zamířit podle oficiálních webových stránek západočeského klubu hokejkv.cz i Václav Prospal, ale po svém návratu ze Světového poháru tuto možnost zavrhl. „Zázemí mám v Českých Budějovicích a nechci se za hokejem trmácet tři hodiny,“ shrnul důvody, proč se rozhodl pro nabídku prvoligových Českých Budějovic. Ve čtvrtek absolovoval se zbytkem tým oficiální focení k sezoně 2004/05 a zapojil se do tréninků pod vedením Josefa Jandače. Stejně jako Radek Dvořák. Ale své záměry prozradit nechtěl.

A neudělal to ani v sobotu. Utkání mezi HC České Budějovice a Sarezou Ostrava sice proseděl ve V.I.P. lóži po boku prezidenta českobudějovického klubu Jaroslava Davida. Ten však po skončení zápasu nabídl zvídavým novinářům neurčitou odpověď. „Stále se nerozhodl,“ konstatoval stručně.

Radka Dvořáka do rozhodnutí v tuto chvíli nic netlačí. Nemá uzavřenou pojistku a nechce pochopitelně riskovat. Do doby, než se otázka jeho pojištění vyřeší, může přemýšlet a připravovat se s HC České Budějovice. „Vůbec nám nevadí, že zde trénuje. Pro většinu hráčů je přínos, když vidí způsob přípravy takového hokejisty,“ zdůraznil českobudějovický kouč Josef Jandač. „Radek se s námi zatím připravuje. V případě, že odejde nakonec hrát někam jinam, tak mu všichni ze srdce popřejeme, aby se dobře rozehrál, protože jsme s ním domluveni na tom, že pokud nezačne NHL, minimálně od ledna bude nastupovat za České Budějovice,“ vysvětlil Jandač. „A to kdo ví, zda nám nebude k dispozici dříve. Upozorňuji, že se zatím k žádné variantě nepřiklonil,“ dodal trenér Českých Budějovic.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....