Banes Motor České Budějovice
31.10.2023, Václav Plachta

Těžké období? Doufám, že už je za mnou tímto gólem, přiznává Martin Hanzl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jihočeši se po dlouhé době dočkali tříbodového vítězství, které svěřenci Ladislava Čiháka ukořistili za výsledku 4:1 proti plzeňské Škodovce. Jednu ze čtyř branek vstřelil také Martin Hanzl, jehož rána v přesilovce neznamenala pouze důležité odskočení ve skóre, ale pro Martina šlo o vůbec první kanadský bod v letošní sezoně.

Martine, po osmi zápasech jste se opět dočkali tříbodového vítězství. Jaký je to pocit?
Je to parádní pocit. Nejenom z těch bodů, ale i za předvedenou hru můžeme být dneska spokojeni a nějak takto bychom se rádi prezentovali i nadále.

Výhra nad Plzní se ale nerodila vůbec lehce a právě Škodovka se na začátku druhé třetiny ujala vedení. Na co jste v dané chvíli myslel, když k tomu připočteme i fakt, že jste měli v první třetině lehkou převahu?
Někdy to tak prostě je. Máte tlak, ale soupeř jednou, nebo dvakrát ujede a hned dá gól. Důležité je, že jsme se z toho nesložili, snažili se být i nadále aktivní a po zásluze zápas otočili.

Nepříznivý stav utkání jste zvládli do konce druhé třetiny otočit ve váš prospěch. Šlo o nejdůležitější momenty zápasu?
Určitě. Přehoupnuli jsme ten zápas na naší stranu a pak už jsme ho víceméně kontrolovali až do konce. Dneska to byl dobrý výkon od všech.

Na začátku třetí třetiny jste navíc vstřelili při přesilové hře třetí branku, o kterou jste se přičinil právě vy. Jak důležitá byla tato branka?
Řekl bych, že velmi. Odskočili jsme na dva góly a dalo nám to trošku klidu. I pro mě osobně byla ta branka hodně důležitá, protože jsem do té doby v těch zápasech byl jak duch, takže budiž to pro mě nějakým odrazovým můstkem.

Pro vás byl tento přesný zásah úplně prvním bodem v letošní sezóně. Jak moc vás těší, že jste se zbavil této bezbodové tíhy?
Musím říct, že hodně. Byla to obrovská deka, co jsem na sobě měl, a něco podobného jsem ještě nezažil. Je to samozřejmě nepříjemné. Jdete do každého zápasu s tím, že už to tam musí padnout, a sám sebe člověk dostává pod tlak. Měl jsem spoustu zápasů, kdy padaly po mých nahrávkách tyčky, nebo jsem sám mohl skórovat. Bylo to těžké období, a doufám, že už je za mnou tímto gólem.

Navíc jste se dočkali také využití přesilové hry. Jde o další důležité plus do budoucích zápasů?
V přesilovkách se potřebujete prosazovat a v dnešním hokeji to většinou rozhoduje zápas. Je i pro nás samotné důležité, že jsme se dnes prosadili. Trenéři se snaží stále rotovat, měnit sestavu, hledat to optimální složení a doufám, že třeba dneska si to takhle sedlo na delší dobu.

Na přesilovky chodí i nejnovější posila týmu Jáchym Kondelík. Změnil se nějak drasticky systém přesilových her s jeho přítomností?
Jáchym je obrovský chlap a před brankou bych řekl, že nepostradatelný. Vybojuje tam spoustu puků, a když se postaví před gólmana, tak ten prakticky nic nevidí. Samozřejmě je tedy hodně platný v tom předbrankovém prostoru.

V pátek míříte na led hradeckého Mountfieldu. Jasným cílem tedy bude navázat na dnešní vítězství?
Samozřejmě, že tam chybičky byly i dneska, ale ty tam budou vždy. Cílem je tedy co nejvíce zopakovat dnešní výkon a uvidíme. Když budeme hrát takhle, tak nemám strach, že bychom v Hradci neuspěli.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....