Banes Motor České Budějovice
28.10.2023, Václav Plachta

V neděli míří Motor do Olomouce, napodobí vítězství ze druhého kola?

Na páteční porážku s pražskou Spartou musí českobudějovický Motor co nejrychleji zapomenout a už v neděli čeká na svěřence Ladislava Čiháka další důležitý zápas Tipsport extraligy proti nevyzpytatelné Olomouci. Začátek utkání je na olomouckém zimním stadionu naplánován na 17:00.

O soupeři – HC Olomouc

Olomouc neprožívá povedený vstup do sezony a po čtrnácti odehraných duelech se nachází na dvanáctém místě s celkovým počtem patnácti bodů. Za tuto nelichotivou pozici může hlavně série devíti zápasu, ve kterých tým z Hané dokázal porazit pouze Plzeň a celkově za zmíněné období získal pouhých šest bodů. Přítrž této sérii udělal duel s Litvínovem, který svěřenci Jana Tomajka zvládli poměrem 2:1. Pro některé fanoušky až nečekané vítězství nad Vervou ale degradoval zápas na Kladně, který Olomouc ztratila ve třetí třetině a po porážce 2:3 odjížděla domů s prázdnou.

Bodování týmu vede devíti body Slovinec ve službách Olomouce Rok Macuch, který má i nejvíce asistencí z týmu. Pozice nejlepšího střelce patří Jakubu Navrátilovi, jehož čtyři branky jsou olomouckým maximem. V brance se pravidelně střídá dvojice Branislav Konrád - Jakub Sedláček. Slovenský gólman má, i přes výsledkové trápení, parádní čísla, které potvrzuje úspěšnost zákroků na úrovní 92,42 procent. Pozor si Jihočeši musí dát určitě také na navrátilce Jana Káňu. Ten po příchodu z Vítkovic odehrál sice jen tři zápasy za Olomouc, ale stihl v nich vstřelit jednu branku a na dvě další přihrát.

Ve speciálních týmech se Olomouci nedaří hlavně v přesilové hře, ve které má Mora jako jediná z extraligových týmů úspěšnost pod deset procent, konkrétně 6,62. V oslabení zvládla ubránit lehce přes 71,5 procenta.

Sestava Olomouce v posledním zápase:

Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš – Káňa, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Macuh, Navrátil – Kusko, P. Musil, Kucsera.

Banes Motor

Českobudějovický Motor započal druhou čtvrtinu sezony stejně jako tu první a po porážce se Spartou se Jihočeši propadli na osmou pozici extraligové tabulky. Nutno ale dodat, že extraliga je opravdu vyrovnaná a na dvanáctou Olomouc mají České Budějovice, v uvozovkách, pouhý pětibodový náskok.

Zápas proti Spartě přinesl jedinou branku, kterou vstřelil Adam Kubík v oslabení. Českobudějovický útočník se sice prosadil po pěti zápasové odmlce, ale i tak vede nadále bodování týmu se sedmi góly a čtyřmi asistencemi. Druhý zůstává kapitán týmu Milan Gulaš, který má dvoubodový náskok na sedmibodovou dvojici Brant Harris, jenž má parádní formu v posledních zápasech, a Jan Ordoš, který právě u branky Kubíka v pátek asistoval. V pátečním duelu došlo poprvé v letošní sezoně také na střídání brankářů a Dominik Hrachovina přepustil své místo v polovině utkání svému kolegovi Janu Strmeňovi. I přes to ale mají oba brankáři Českých Budějovic dobrá čísla a drží si průměr úspěšnosti zákroků nad 91 procent, Jan Strmeň vytáhl úspěšnost zákroků dokonce na úroveň 92,5 procent.

I nadále se Jihočeši mohou opřít o dobré oslabení, které má Motor třetí nejlepší v lize. Naopak v přesilových hrách se České Budějovice trápí a s úspěšností okolo 12 procent okupují pozici ve druhé polovině tabulky.

Sestava Motoru v posledním zápase:

Hrachovina (31. Strmeň) – Pýcha, Doudera (A), Štencel, Vráblík, Gulaši, Hovorka, Štich – Ordoš, Harris, Kubík – F. Přikryl, Kondelík, Gulaš (C) – D. Simon, Pech (A), M. Beránek – Vopelka, Hanzl, Valský – Koláček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....