Banes Motor České Budějovice
27.10.2023, Václav Plachta

Sparta si šla od začátku pro vítězství, uznává zklamaný Jan Ordoš

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický Motor nestačil ani podruhé v sezoně na pražskou Spartu. Výsledek 1:4 přinesl pouze jedinou radost v podobě vedoucí branky, kterou vstřelil na začátku první třetiny Adam Kubík. Na této brance měl svůj podíl i Jan Ordoš, který si kromě asistence připsal i necelých sedmnáct minut na ledové ploše.

Jane, zápas proti Spartě body nakonec nepřinesl. Co myslíte, že v dnešním duelu rozhodovalo?
Sparta předvedla velice kvalitní výkon. Přehrála nás prakticky úplně ve všem a my jsme si to dneska nezasloužili. Byli jsme všude pozdě, ztráceli v soubojích a tenhle zápas se nám prostě nepovedl.

Utkání ale začalo parádně, když jste asistoval u vedoucí branky Adama Kubíka v oslabení. Lepší start jste si tedy ani nemohli přát?
Dalo by se říci, že ano, ale i tak jsme ten začátek vůbec nezachytili. Mohlo to být klidně 0:2 a nikdo by se nemohl divit. Dali jsme sice gól, ale hned po konci toho samého oslabení jsme inkasovali a Sparta si šla od začátku pro vítězství. My jsme si k tomu už něco v kabině řekli a musíme se poučit, abychom byli v neděli výrazně lepší.

Sparta dokázala v utkání rychle vyrovnat a během pěti minut i skóre otočit ve svůj prospěch na poměr 1:3 z vašeho pohledu. Byla tato pětiminutová pasáž v utkání ta rozhodující?
Byla, ale jak už jsem říkal, Sparta byla od začátku lepší a ty tři góly určili ráz utkání. Nicméně ve třetí třetině jsme měli nějaké šance, které jsme ale nedali, abychom mohli utkání zdramatizovat. I celkově si myslím, že ta poslední třetina byla o trochu lepší, ale to už bylo dané i tím výsledkem a Sparta kontrolovala vedení. Musíme se z toho prostě poučit.

Vrátíme se ještě k oslabení. Pro vás to byl už čtvrtý gól v letošní sezóně v početní nevýhodě. Co myslíte, že stojí za tím, že se vám tak v oslabení daří?
Mně osobně se tam vždycky ten puk nějak odrazí, a nebo beru v potaz to, že na té přesilovce jsou více ofenzivní hráči a dozadu to nemusí být úplně ideální, takže se tam snažíme chodit a opět to dnes vyšlo. Škoda ale, že to týmu nepřineslo body.

Ve třetí třetině jste za stavu 1:4 měli pár dobrých šancí, ale Spartu podržel brankář Josef Kořenář. Byl také jedním z důležitých faktorů hostujícího vítězství?
Chytal výborně a i mě tam dokázal vychytat. Zase, že bychom ho tolik ohrozili, to se taky říct úplně nedá.

V neděli míříte do Olomouce. Jaký zápas na ledě kohoutů očekáváte?
Tam je to vždycky bitva. Mají silnou defenzívu, velké beky, takže čekám urputný zápas, ale věřím, že s vítězným koncem pro nás.

Jak moc důležité utkání to bude i vzhledem k tomu, že se ani Olomouci v posledních zápasech tolik nedaří?
Bude to důležitý zápas, nicméně to je pro nás každý a body sbírat musíme. Duel to je jako každý jiný, ale chceme vyhrát.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....