Banes Motor České Budějovice
26.10.2023, Michal Špírek

Juniorka potřebuje zabrat, v Hradci se neprosadila

Junioři hradeckému brankáři Mrázkovi nedali ani branku a prohráli počtvrté v řadě. Trenér Skuhrovec věří, že se jeho svěřenci vrátí k jednoduché, poctivé hře a že jeho svěřenci už v příštím duelu předvedou větší vůli po vítězství.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a po necelých šesti minutách hry měli k dispozici první přesilovou hru utkání. Tu sehráli solidně, ve vrcholícím tlaku ale nedokázali překonat Štěpána Malečka v budějovické brance. Nepovedlo se to ani na začátku 18. minuty, kdy ujel sám na branku Adam Novotný, nejmladší střelec extraligy ale trefil jenom tyčku.

Téměř dvojnásobný počet střel na branku oproti soupeři nakonec Mountfieldu vynesl vedoucí trefu v čase 19:52. Byl u toho Jan Vencl, jenž byl na brankovišti nejrychlejší a dorazil Hrdličkovu střelu. Po první dvacetiminutovce tak byli domácí v trháku.

Na začátku druhé třetiny ale mohlo být rychle srovnáno. Na začátku 23. minuty totiž Motor ujel do přečíslení 2 na 1, které zakončoval Richard Pitel, po Mojsejevově přihrávce ale branku v nadějné pozici minul. A tak se skóre měnilo opět na hradecké straně. 28. minuta patřila rychlé souhře Marka Macha s Jakubem Jónem, jenž cílil přesně do vinglu. Pro něj se tak jednalo o premiérový gól v letošní sezoně.

Hradec pak mohl navýšit skóre ještě v úplném závěru, kdy měl přesilovku, Maleček ale odolával. A když už Matěj Havlíček navýšil na 3:0, tak to bylo po siréně.

Přibrzdit mohlo Východočechy vyloučení Pavelky za hákování, načež Jihočeši na konci první pětiminutovky měli v početní výhodě enormní tlak, snížení se ale nedočkali. Na druhé straně neuspěl začátkem 48. minuty právě Pavelka, jemuž připravil palebnou pozici Matěj Beneš povedeným individuálním průnikem.

Motor už musel v závěru hrát ofenzivní hokej a snížení se mohl dočkat necelé tři minuty před koncem, Aulického propadnuvší střelu ale odpravili domácí obránci na zakázané uvolnění. Jejich pokus o power-play pak již skóre nezměnil a domácí junioři brali tři body za výhru 2:0.

Ohlasy po zápasu

Lukáš Král (trenér Hradce): "Chtěli jsme doma navázat na dobrý výkon z Litvínova. Tabulka je velmi našlapaná, takže jsme potřebovali zabrat. Věděli jsme, že nás čeká bruslivý, nepříjemný soupeř, který se nachází těsně před námi, takže to byl zápas vlastně o šest bodů. První třetina byla z naší strany vynikající a byli jsme s ní hodně spokojeni. Mohli jsme ji vyhrát klidně 3:0, to se nestalo, ale v závěru jsme naštěstí gól dali. Od té doby se náš výkon trochu zhoršoval, už jsme nehráli tak dobře jako v první části, ale i tak jsme podali výborný týmový výkon. Tří bodů si vážíme, jsou pro nás důležité. V sobotu nás čeká další domácí zápas, na který se chceme co nejlépe připravit, potřebujeme znovu bodovat."

Radim Skuhrovec (trenér Motoru):

"Vůbec se nám nevydařilo dodržet herní plán, který jsme pro utkání měli. Řeknu to jednoduše, někteří hráči si dnes přišli jenom zahrát a nepřišli vyhrát. Na konci první třetiny jsme dostali řekl bych zbytečnou branku, ale během celého utkání jsme si moc šancí nevytvořili, a to ani z přesilových her. Takže jsme zaslouženě prohráli."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....