Banes Motor České Budějovice
21.10.2023, Pavel Mádl

Adam Kubík po Kladnu: Je to škoda, body bychom si zasloužili

KLADNO — Teď už v jiném dresu, a to v tom českobudějovickém. Útočník Jihočechů Adam Kubík se ukázal na Kladně jako soupeř a proti svému bývalému zaměstnavateli a spoluhráčům měl určitě speciální motivaci se ukázat. Aby také ne, když se šesti zásahy vede gólové statistiky týmu. Brankáře Rytířů Adama Brízgalu prověřil třikrát a na kluzkém povrchu strávil přes 21 minut. Motor ale ve středních Čechách uzmul pouze bod za porážku 2:3 po prodloužení.

Adame, prohráli jste popáté v řadě, z toho počtvrté to bylo v rámci nastaveného času nebo samostatných nájezdů. Je to už trochu smůla?
Neřekl bych, že to je smůla. Zápasy bychom měli vyhrávat hlavně v základní hrací době, zejména ty domácí by se neměly dostávat do prodloužení. Když už v něm jsme, bod navíc bychom měli uhrát. Měli bychom se víc soustředit na ta prodloužení a chtít je urvat.

Čím to je, že utkání jsou tak výsledkově vyrovnaná a produktivita není taková, jakou byste chtěli?
Myslím, že extraliga je hodně vyrovnaná. Žádný zápas nebude lehký. Ať je na papíře kdokoliv, myslím, že každý hráč hraje extraligu, protože si to zaslouží. Musíme udělat všechno pro to, abychom bodovali a byli produktivnější.

Dali jste třetí gól v oslabení, což je slušný počin po dvanácti kolech.
Oslabení pilujeme, snažíme se na nich pracovat. Když má protější tým přesilovku, je zranitelnější, protože nemusí se ohlížet tolik dozadu. My ale potřebujeme dávat góly i v přesilovkách, což se nám moc nedaří. Sice jsme v ní dali jeden gól, ale měli jsme jich víc a mohli jsme to rozhodnout.

Dá se říct, že Jáchym Kondelík, který měří přes dva metry a proti Kladnu měl dvě asistence, je typický hráč třeba právě pro početní nevýhody. Je to další plus pro vás při této disciplíně?
Ano. On je platný i při přesilovce před bránou nebo při hře pět na pět. Jsme rádi, že ho máme a doufejme, že bude bodovat víc a víc.

Vrátil jste se na Kladno jako soupeř. Měl jste speciální motivaci?
Určitě. Kluky tady znám. Těšil jsem se, až si proti nim zahraju. Trošku jsme se na ledě hecovali. Škoda, že jsme neurvali víc bodů. Vítězství bychom si zasloužili.

Nakonec jste se stihl doléčit z nemoci, takže proti Kladnu jste mohl naskočit.
Bylo to narychlo. Ještě to musím celé doléčit, abych byl stoprocentní.

Neměl jste trochu obavy z nějaké negativní reakce kladenských fanoušků, protože se ví, jak se váš přesun na jih Čech v průběhu minulé sezony probíral?
Čekal jsem to. Půlka z nich mi to má za zlé, trochu jsem čekal milejší přivítání, protože jsem tady byl po dlouhé době. Myslím, že jsem pro ten klub udělal dost. Na Kladně se to asi moc nenosí. Nevadí, jedeme dál.

Měl jste také nějaké popichující nebo škádlivé zprávy od přátel z Kladna?
Ano. Napsal jsem si s klukama, kteří tady hrají. Trošku jsme se hecovali. Že by byl na mě někdo zlý, to ne.

Jak moc velká ztráta je prohra s Kladnem po prodloužení? Máte čtyři body z pěti zápasů, což není moc ani málo. Teď máte doma Pardubice, pak Spartu a výhodou může být domácí prostředí.
Domácí zápasy jsou příjemnější a prostředí je lepší. Jsme rádi za každý bod, ale my těch bodů potřebujeme víc. Myslím, že ten tým máme kvalitnější než na to, co teď hrajeme. Ze začátku sezony jsme zápasy dokázali vyhrávat, a to i ty těžší a potřebujeme se k tomu vrátit.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....