Banes Motor České Budějovice
14.10.2023, Michal Špírek, report: Ondřej Gajdáček

Junioři ztratili výhru těsně před koncem. Za získaný bod jsme ale rádi, konstatuje trenér Skuhrovec

V Liberci se setkaly celky z první čtyřky tabulky. Domácí šli do vedení, ale Motor díky Humeníkovi a Pitelovi skóre otočil. Kouč ale chválil především brankáře Maříka, který pokryl i trestné střílení. Na situaci těsně před koncem ale nestačil, Liberec vyrovnal a nakonec v prodloužení urval i bonusový bod.

První desetiminutovce úvodní třetiny kralovali Liberečtí, kteří zatlačili svého soupeře. Motor tak těžil převážně z brejků, ovšem žádná akce neskončila gólem. Pomezí 10. minuty nám nabídlo první přesilovou hru, tu si zahráli hostě z jihu Čech. Budějovičtí nedokázali početní výhodu využít, naopak v ní ještě faulovali, a tak se přesilovka nabídla také Severočechům. V druhé polovině periody pak zářili oba gólmani.

Druhé dějství začalo opět aktivitou šelem, které se převážné držely v útočném pásmu. Obecenstvo Svijanské Arény vidělo první gól v čase 22:34, kdy se krásnou individuální akcí prezentoval David Rozsíval. Liberecký forvard ze svého pásma dojel až před branku soupeře, kde zasunul kotouč za bezmocného Maříka Vyrovnáno bylo o téměř deset minut později, kdy Českobudějovičtí využili toho, že byl brankář Schnattinger bez své hole. Tůmovo nahození dorážel nejproduktivnější Jihočech Matyáš Humeník. Liberecký maskovaný muž byl velmi důležitou postavou v 36. minutě, kdy předvedl hned několik výborných zákroků proti dorážející hráčům Motoru.

V úvodu třetí části se naskytla Motoru početní výhoda. Hostující Richard Pitel ji v 47. minutě využil, a to po těsné teči před liberecký brankářem Schnattingerem - 1:2. Junioři Liberce celou třetí třetinu dobývali branku soupeře, ale gól tam prostě nechtěl padnout. Dvě minuty před koncem si domácí střídačka vyžádala oddechový čas s tím, že po jejím konci byl odvolaný Schnattinger a Bílí Tygři to zkoušeli v šesti. Vabank libereckému týmu vyšel a necelou minutu před koncem srovnával stav skóre Radim Handl, který tak poslal zápas do prodloužení.

V něm bod navíc uzmuly šelmy, a po to milimetrově přesné trefě Adama Krále. Liberecká dvacítka porazila Motor 3:2 po prodloužení a posouvá se na druhé místo v tabulce juniorské extraligy, Motor je hned za ní na třetí příčce.

Ohlasy po zápasu

Valdemar Jiruš (trenér Liberce): „Velmi vyrovnané utkání. Bylo vidět, že se potkali dva soupeři z vrchní poloviny tabulky. Rozhodovaly detaily, bohužel my jsme byli ti první, kdo ve třetí třetině fauloval. Soupeř toho sice využil, ale ten tým ukázal neskutečný charakter a v závěrečné powerplay jsme dokázali vyrovnat. Bod navíc, který bereme, jsme si zasloužili. Soupeři však patří velký respekt za tento zápas. “

Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Do utkání jsme nevstoupili dobře. Neplnili jsme si své úkoly, nehráli naší hru, kterou jsme v posledních utkáních předváděli na sto procent. Ve hře nás udržel jen velmi dobrý brankářův výkon, podržel nás i při krizové situaci, kdy za stavu 1:0 pro domácí chytil nařízené trestné střílení. Od té doby se naše hra zvedla, dokonce jsme ještě chvíli před závěrem sahali po vítězství, ale bohužel se nám nepodařilo ubránit powerplay soupeře a obdrželi jsme branku. Inkasovali jsme pak i těsně před koncem prodloužení. Ale za bod jsme rádi, je to pro nás zdvižený prst směrem k tomu, abychom od pondělí znovu pracovali na sto procent a že se nemůžeme nechat ukolíbat výkony z posledních zápasů."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....