Banes Motor České Budějovice
14.10.2023, Michal Špírek

DOR: Motor si doma poradil se silnou Slavií

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dorostenci Motoru získali v Budvar aréně cenné tři body, na jejich štítě zůstala pražská Slavia. Ta přitom v sezóně dosud zaváhala jen dvakrát. Motor otáčel v zápase skóre, rozhodující branky vstřelil ve třetí třetině. Trenér Vrbata vyzdvihl výkon brankáře Nováka.

Oba týmy nastoupily jen ve třech formacích. Mírným favoritem byla Slavia, před utkáním s Motorem totiž v jedenácti zápasech klopýtla jen dvakrát. A i v Budvar aréně začala povedeně. Nejprve musel sice Höhlig zlikvidovat samostatný únik domácího hráče, ale pak si Slavia vynutila si Muškův faul a v čase 6:42 využila přesilovku.David Marek tečoval před Novákem Šámalovo nahození a puk si mezi betony našel cestu do sítě - 0:1. Na startu 11. minuty se mohlo skóre měnit znovu, a opět ve prospěch hostujícího celku. Tentokrát ale Motor zachránila po Kucharčíkově ráně tyč. Domácí celek se připomněl ve 13. minutě, kdy si vytvořil dobré příležitosti před Höhligem, brankář si poradil i s Přibylovou dorážkou z nadějné pozice na hranici brankoviště. Slavia pak hrála další přesilovku, nicméně o dost méně povedeně, než v prvním případě. A protože se ve zkrácené početní výhodě do sirény neprosadil ani Motor, byl stav po třetině 0:1

Ve druhé třetině týmy pozorně bránily, Slavia v jejím průběhu dostala výhodu dvou přesilovek, ale Novák spolu se svými spoluhráči veškeré nebezpečí zažehnali. Šancí ale bylo celkově k vidění pomálu. Z nenápadné akce se nakonec ve 39. minutě prosadili domácí a srovnali krok. Branka byla nakonec připsána Jakubu Hanzákovi, který vložil hůl do Blažkovy nabídky - 1:1.

Rozhodovala tedy třetí dvacetiminutovka. V čase 44:01 se ujal Motor vedení. Obránce Hess byl forčekován za bránou, puku se rychle ujali domácí, Nikolas Mařík se před bránou zorientoval a namířil mimo Höhligův dosah - 2:1. Slavia jen těžko vymýšlela, jak se dostat do vyloženější šance, navíc ji situaci zkomplikovala dvě vyloučení. Nejprve si šel ve 47. minutě na dvě minuty odpočinout Šámal, ale ještě znatelnější trest přišel v čase 54:05. To sudí potrestal Kucharčíkův atak u mantinelu trestem pět minus plus do konce utkání, nebezpečný zákrok odnesl Muška, který se dlouho sbíral z ledu. A při přesilovce Motor znovu udeřil, byť z netypické přesilovkové akce. Jakub Lev si totiž vzal puk ve vlastním obranném pásmu, nabral rychlost, pustil se mezi bránící soupeře a včas zpoza beka vypustil střelu, která se otřela o tyč a zapadla do brány - 3:1. Motor sice už při pokračování přesilovky další branku nepřidal, ale i jen uběhnuté minuty hrály domácím do noty. Závěr ještě přinesl vzruch poté, co i na domácí straně trestal sudí za vražení na hrazení, kdy do mantinelu za přispění Maříkova zákroku narazil tvrdě Matějovský a i on měl co dělat, aby dorazil na střídačku. Jenomže se pokračovalo ve čtyřech, protože sudí se usnesli, že Slavia špatně střídala a hrála s více hráči na ledě. Utkání tak skončilo domácí výhrou 3:1.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Dnes kluci předvedli poctivý výkon, podpořený výborným výkonem brankáře. Jsme rádi za tři body."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....