Banes Motor České Budějovice
13.10.2023, Václav Plachta

Dnešní zápas se měl zvládnout, uvědomuje si Filip Přikryl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor zapsal třetí těsnou porážku v řadě, a to 2:3 po samostatných nájezdech, přičemž na ledě se pohyboval i Filip Přikryl. Dvaadvacetiletý útočník Českých Budějovic si sice v duelu s Energií nepřipsal za sedmnáct a půl minuty na ledě žádný bod, ale zahrál si opět proti svému bratrovi Romanu Přikrylovi, který vyšel tentokrát ze sourozeneckého souboje šťastnější.

Filipe, duel s Energií přinesl třetí porážku v řadě. Jak těžké je hledat slova k tomuto zápasu?
Je to škoda. Myslím si, že jsme hráli dobře a zápas byl skvěle rozjetý, díky vedení 2:0. Měli jsme dát třetí gól, nebo si to minimálně pohlídat. Vary nám daly branku po konci přesilovky, najednou to bylo o jednom gólu a dokázaly vyrovnat. Je to obrovská škoda a myslím si, že jsme to prostě měli zvládnout.

Energie na vás v posledních letech umí, a v Budvar aréně vyhrála už pošesté z posledních sedmi duelů. Čím si tento karlovarský „um“ vysvětlujete?
Nechci říkat, že jde o náhodu. Dnešní zápas se měl zvládnout, a jestli tady dříve vyhrávali, to nehraje roli.

Už ve druhé minutě jste se ujali vedení. Byla tato rychlá branka důležitým odrazovým můstkem do začátku zápasu?
Určitě to pomůže, když jdeme do takového vedení. Akorát je škoda, že jsme po gólu přestali hrát a stalo se nám to i minulý zápas. Musíme se na to zaměřit, a když už jdeme do vedení, tak pokračovat v té práci, aby to přinášelo další branky a nemuseli jsme se poté strachovat o výsledek.

Zápas se vyvíjel dobře a za stavu 2:0 jste dostali možnost trestného střílení, které Jan Ordoš neproměnil. Byl to stěžejní moment zápasu?
Jak říkám, mohli jsme vstřelit třetí branku, ale to nebylo jenom o Ordym. Bylo tam více šancí a bušili jsme do nich. Vary ale mají výborný přechod a dokážou využívat rychlého přečíslení. Zlomových bodů tam bylo více a měli jsme to zvládnout.

Energie dokázala následně utkání srovnat a v závěru prodloužení měla možnost přesilové hry. Byla to zatím vaše nejtěžší chvíle v sezóně?
Oslabení zatím funguje výborně, to musím zaklepat. Kluci to zvládli parádně, dali nám šanci do samostatných nájezdů a je škoda, že jsme některý neproměnili.

V zápase jste se utkal proti svému bratrovi Romanovi. Bývají pro vás dva tyto duely speciální?
Tohle je vždycky speciální, když se potkáte s někým z rodiny a je to asi nejvíce, co v hokeji můžete zažít. My si tyto zápasy s bráchou užíváme, protože nikdy nevíte, kdy to může být naposled. Dneska vyhrál on a doufám, že příště to budu naopak já.

V neděli vás čeká druhý domácí duel v řadě proti třineckým Ocelářům. Jaký zápas očekáváte?
Těžký je každý zápas. My se snažíme soustředit na sebe, a když hrajeme svoji hru, tak nemusíme moc koukat na soupeře. Přijede kvalitní mužstvo a my se na to musíme připravit tak, abychom bodovali.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....