Banes Motor České Budějovice
30.09.2023, Michal Špírek

JUN: Juniorka vysoko padla s Hradcem Králové

Motor po první třetině vedl 1:0 díky Humeníkově brance a nic nenasvědčovalo tomu, že by ze zápasu měl nakonec odcházet s takovým debaklem. Nicméně stalo se, Mountfieldu jasně patřily následující dvě třetiny, domácím se rozpadla hra a hosté nakonec nasázeli devět branek.

Motor byl před zápasem v našlapané tabulce o bod před Hradcem. Hosté chtěli Jihočechům vrátit porážku z prvního vzájemného střetnutí. První třetina nabídla svižný hokej, kdy se šance střídaly na obou stranách, na tu z kategorie vyložených se ale čekalo dlouho. Přišla v 11. minutě, kdy se Michal Beneš rozjel proti Maříkovi a domácí gólman bekhendovou střelu hradeckého útočníka se štěstím vytěsnil držadlem své hole. Mountfield dostal v 16. minutě výhodu přesilové hry po fauly Pitla na Matašovského, Michalu Benešovi ale trvalo zakončení dlouho a domácí gólman zasáhl lapačkou. Jinak se domácí v pohodě ubránili. A před sirénou gólově udeřili. Po přímočaré akci Kříž přenechal puk k zakončení Matyáši Humeníkovi a nejproduktivnější hráč celé juniorské extraligy střelou po ledě překvapil Mrázka – 1:0.


Druhá třetina patřila hradeckým barvám. Motoru se nepodařilo zachytit soupeřovo tempo a od 25. minuty kralovali na ledě Hradečtí. Horův nájezd ještě Mařík lapil, poradil si i se střelou Matěje Beneše z výborné pozice. Kouzlo domácího gólmana odčaroval až v čase 28:10 Adam Novotný, kterého si dobře všiml před bránou Michal Beneš. O dvě minuty později orazítkovali hosté horní tyč. Ani to ale domácí neprobudilo a tak šel ve 35. minutě Mountfield do vedení. Motor po buly nepokryl zakončujícího Novotného a Michal Beneš zametl puk po odrazu od betonu do sítě – 1:2. Další hradeckou šanci si připsal Dommers, Mařík odolal. Ale hosté přece jen stihli vedení zvýšit. Využili k tomu přesilovky po Humeníkově vyloučení, puk do sítě napálil Michal Beneš.


Motor, který hrál utkání při četných absencích jen na tři lajny, už nenašel síly na dramatizaci. A ani na udržení těsnějšího výsledku. Když Hradec zjistil, že si může dovolit dál útočit, začalo být s Motorem ve třetí třetině zle. Ve 45. minutě Novotný orazítkoval tyč. Ale tyč zachránila i Mrázka, to když pálil ve 48. minutě Sochor. V čase 48:38 ukázal svojí rychlost a šikovnost Adam Novotný, protáhl se mezi beky a bekhendovým blafákem překonal Maříka – 1:4. Tím Motoru sebral poslední naději a v čase 49:15 Vojtěch Aschenbrenner po Dommersově akci nadvakrát procpal puk do sítě – 1:5. Budějovická defenziva se rozpadla a hosté toho využili ke vstřelení šesté branky. Jan Vencl uklidil puk v čase 51:02 do prázdné brány po ukázkovém tlaku svého mužstva do brány. A protože následně Hradec využil Buzkova vyloučení ke vstřelení další branky, bylo to už 7:1. Benešovi byli opět v akci. Mařík sice ještě vyrazil ránu Michala Beneše, ale na dorážku Matěje Beneše už byl krátký. Motoráci už by se asi rádi viděli co nejdál od stadionu, ale ještě pár minut hry je čekalo. Matašovský při přečíslení nehamounil a předal puk na Matěje Novotného a v 54. minutě svítil na kostce stav 1:8. V čase 58:45 po Kusakově faulu jel Jan Pavelka trestné střílení a proměnil ho suverénním způsobem – 1:9. Od potupné desítky se nakonec domácí zachránili, nervózní závěr už nabídl jen bitku Sochora s Novotným a vyloučení Pitla a Aschenbrennera. Hosté tak utkání otočili na konečných 9:1 v jejich prospěch.


Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Jednoznačně musíme uznat, že ve všech aspektech hry jsme za soupeřem o level zaostávali, v některých možná i o dva. Soupeř nás ztrestal. Nutno podotknout, že šlo možná i odraz toho, že jsme lehce ošidili páteční trénink, ani tam se nám nechtělo pracovat naplno. Ale takovéhle dny někdy jsou, s klukama jsme si to v kabině vyříkali, teď si musíme odpočinout a od pondělí zase tvrdě pracovat na tom, abychom se vrátili k našemu výkonu."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....