Banes Motor České Budějovice
28.09.2023, Michal Špírek

Ladislav Čihák: Přesilovky musíme zjednodušit a zrychlit

Motor má za sebou prvních pět kol sezóny 2023/24. Na kontě z nich má tři vítězství. Poslední zápas se ale Motoru vůbec nepovedl a nejen hlavní trenér Ladislav Čihák věří, že už v pátečním utkání si jeho svěřenci povedou o poznání lépe.

V dalším kole nás čekají Vítkovice. Jaký to je vašich očích soupeř?

Jde o semifinalistu loňského ročníku. Je to velice kvalitní tým, který nyní narazil na silného soupeře a dostal sedm gólů. Určitě se z toho poučí a přijedou jinak nastavení. Ale zároveň i my dostali lekci, máme jednoznačně co napravovat a chceme se dívat jen sami na sebe. A chceme odčinit špatný výkon, který jsme podali v Brně. Uděláme maximum pro to, aby naši fanoušci byli o trochu šťastnější ohledně našeho výkonu, než co jsme předvedli v posledním zápase. Ten výkon musí být diametrálně odlišný.

Za pět zápasů sezóny vstřelil Motor osm branek. Nečekal jste, že gólová potence týmu bude větší?

Čekal. Jsem z toho aktuálně zklamaný, protože v přípravě se to takto vůbec nejevilo. Bohužel to pramení z naší hry, kdy si musíme vytvářet gólové šance a lépe zacházet s pukem. Na druhou stranu, musíme si vážit těch bodů, které máme na kontě. Ale rozhodně je třeba střel na bránu a gólů vyprodukovat více.

Zatím jsme si nepomohli v přesilovkách, kdy byla ze strany Motoru využita jediná.

Zaprvé to musíme v přesilovkách zjednodušit a zadruhé zrychlit. Zatím hodně předržujeme puky, musí nám to více létat z hokejky na hokejku, občas to i odstřílet. Soupeři se na naše hráče připravují a dávají si na ně pozor, o to více to musíme zjednodušit. Jako jsme to kolikrát udělali třeba v té přípravě, dali jsme si pár přihrávek z první a vystřelili z toho. Na tohle musíme navázat. Máme v týmu natolik zkušené hráče, že oni to dobře ví. Hodně o tom mluvíme, rozebíráme to, věřím, že už s Vítkovicemi to kluci zlomí. A pokud ne, už se to diametrálně změní.

Velkým pozitivem jsou výkony brankáře Hrachoviny, souhlasíte?

Stoprocentně souhlasím.

Tým se musí vypořádat s vynucenými absencemi, zraněno je několik hráčů. Nehraje Štich, Vráblík, Hanzl, Beránek, z posledního utkání odstoupil i Harris.

Informace o jednotlivých zraněných považuji za interní věc. Bohužel došlo k tomu, že nám ráno před zápasem s Brnem Martin Hanzl oznámil, že se do zápasu necítí. Pak vypadl z utkání od druhé třetiny i Harris, na to jsme museli zareagovat, překopat lajny. Byl to bohužel velký zásah do sestavy, kdy jsme přišli o dalšího kvalitního centra a to už je ve hře strašně znát.

Do týmu Litoměřic zamířil na zápas hraný ve stejný den jako utkání v Brně Josef Koláček.

Bylo to tak, že Martin Hanzl normálně odtrénoval, cítil se dobře. Byli jsme rozhodnutí, že ho dáme do hry, proto jsme Kolesa poslali do Litoměřic. Protože ty hrály v Porubě, odjel tam dokonce den dopředu, aby se v klidu vyspal a mohl odjet s týmem. Chtěli jsme, aby měl Koleso zápasové vytížení. Jenomže pak se bohužel jako na potvoru ukázalo, že Martin do zápasu nepůjde. Takže jsme si pomohli Marcelem Křížem z juniorky.



Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....