Banes Motor České Budějovice
28.09.2023, Pavel Mádl

JUN: CEB - KVA 4:1 - Junioři si poradili s Karlovými Vary

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Budějovické juniory čekal ve čtvrtek náročný soupeř z Karlových Varů. Jihočeši měli slibně nakročeno k výhře, když po dvou třetinách byli ve vedení 2:0. Západočeši sice ve třetím dějství dokázali snížit, ale domácí přidali ještě další dvě branky, a tak po zásluze zvítězili v poměru 4:1.

Od startu zápasu byl aktivnějším týmem budějovický Motor. V páté minutě vid+ěli diváci v Budvar aréně první šanci, kterou zakončoval Hoch, ale Ebenstreit vyrážečkou poslal kotouč do rohu. O minutu později byli na území Jihočechů také Západočeši, ale k ohrožení branky soupeře se nedostali. Osmá minuta už ale přinesla gól, a to v podání Motoru. Marcel Kříž, který ve středu nastoupil v Tipsport extralize na ledě Komety, obdržel přihrávku od Matyáše Humeníka a prostřelil karlovarského brankáře. Dva pokusy za hostující tým si do statistik mohl připsat Záhejský, ale ty se za brankovou čáru nedoklouzaly. Poslední minuta prvního dějství patřila jasně Karlovarským, ale ti vyrovnat nedokázali.

Oba týmy měly v rychlém sledu pár šancí, ty ale nikam nevedly. Šimon pak zkusil svoji hokejku, ale jeho vyslaná rána zazvonila o tyč Ebenstreitovy svatyně. O chvíli později chtěl využít Maříkovy clony Cipko, ale na poslední chvíli prozřel a kotouč uviděl. Těsně před polovinou utkání vznikl na brankovišti Energie menší zmatek a západočeský brankář se musel po puku natáhnout, aby zažehnal nebezpečí. Ve třicáté minutě se Jihočeši radovali podruhé. Elitní formace, kde místo Richarda Pitela byl Dominik Vachun, překonala Ebenstreita podruhé. Budějovičtí tak Karlovým Varům odskočili na dvoubrankový rozdíl. Energetici se poté stěží dostávali na území Motoru. Zato Budějovice naopak projevily snahu o další gól. Jenomže ani po pokusech Pitla, Sochora a Kříže branka nepřišla. Na druhé straně se také hrozilo, ale ne nijak významně. Druhá třetina nesla skóre 2:0.

V úvodních minutách třetí třetiny mohli Západočeši ihned snížit, ale to se jim nepovedlo. Záhejský unikl českobudějovickým obráncům, ale následný pokus překazil Mařík. O dvě minuty nato ale energetici přeci jen snížili, který překrásnou střelou nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Za stavu 2:1 se hrál vcelku vyrovnaný hokej, který zdobily časté šance. Jedním z nejaktivnějších hráčů na straně Varů byl rozhodně Vít Záhejský, který mohl čtyři minuty před koncem základním hrací doby vyrovnat. Necelé dvě minuty před třetí sirénou ale zvýšil naděje Motoru krásnou střelou Štěpán Hoch. Při hře hostů bez brankáře zpečetil vítězství Vojtěch Aulický. Motor tak získal tři body v utkání proti Energii z Karlových Varů za výhru 4:1.


Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru) "Opět jsme velmi dobře vstoupili do utkání. Zápas snesl parametry juniorského hokeje díky výborně hrajícímu soupeři. Musím pochválit naše hráče, kteří utkání opravdu odpracovali a i díky výbornému brankáři jsme zvítězili. Jak říkám už poněkolikáté, tohle je cesta, díky které by hráči mohli být úspěšní a které se chceme určitě držet. Od zítřka se budeme připravovat na další těžké utkání, které nás čeká v sobotu."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....