Banes Motor České Budějovice
26.09.2023, Václav Plachta

Nezastavujeme! Motor ve středu míří do Brna

Zápasy v Tipsport Extralize nabírají rychlý spád a už ve středu míří českobudějovičtí hokejisté na led brněnské Komety, která nezažívá vůbec povedený vstup do soutěže. Začátek utkání je naplánován ve Winning Group aréně na 18:00. Po čtvrtečním státním svátku navíc čeká hned v pátek na Motor další těžký zápas, ke kterému přijede do Budvar arény vítkovická Ridera. Lístky jsou stále k dostání zde!

O SOUPEŘI - Kometa Brno:

Kádr brněnské Komety prošel velkým počtem změn. Celkem modrobílé barvy opustilo devět hráčů, přičemž mezi největší ztráty patří obránce Tomáš Kundrátek, který se po roční odmlce vrátil do Třince. Dále odešli například finský borec Kim Strömberg, střelec Luboš Horký a nadějný mladík Eduard Šalé, který zamířil do zámoří. Pro fanoušky Motoru je ale rozhodně nejdůležitějším přesunem z Komety Michal Gulaši, který po sedmiletém působení v dresu Brna zamířil právě na jih Čech. Na druhou stranu do největšího města na Moravě přišlo hned jedenáct nových hráčů, kteří velmi zajímavě doplnili sestavu a ta působí poměrně vyrovnaně na všech pozicích.

Parádní přípravu, ve které Brno vyhrálo šest z osmi možných zápasů, ale zastínil začátek soutěže, který Kometa hrubě nezvládá. Po čtyřech kolech svítí v kolonce bodů jedna velká nula a se skórem 5:17 se Brňané nacházejí na posledním místě tabulky. Po porážce s Litvínovem navíc sám na vlastní žádost odstoupil z pozice hlavního trenéra Patrik Martinec, a do nedělního duelu v Mladé Boleslavi vedl tým jeho asistent Jaroslav Modrý. Zdá se, tento pro Jihočechy známý kormidelník povede Kometu i do utkání s českobudějovickým Motorem.

Výsledková nepohoda se projevila i do bodování týmu, které vede slovenský útočník Kristián Pospíšil s třemi body. Na děleném druhém místě se nacházejí tři noví hráči Brna: obránci Daniel Gazda a Alex Lintuniemi a útočník Lukáš Cingeľ. Všichni tři jmenovaní mají na svém kontě dva body.

Sestava Komety Brno z posledního utkání:

Lukeš – Ďaloga, Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík (A), Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel (A), Moses – Flek, Zbořil, Kohout – Zaťovič (C), Holík, Okál – Boltvan, Zembol, Jenyš.

Banes Motor:

To svěřenci Ladislava Čiháka naopak zvládli v nedělní podvečer náročný duel s Hradcem Králové a po vítězství 2:1 po prodloužení si připsali třetí vítězství v řadě. V utkání, které se hrálo před parádní diváckou kulisou, se poprvé v letošním ročníku prosadil kapitán Motoru Milan Gulaš a nebýt povedeného závěru hostů, brankář Dominik Hrachovina by si připsal druhé čisté konto v řadě. Fantom v brance Jihočechů má parádní formu na začátku sezony, a i přes obdrženou branku se jeho úspěšnost zákroků v neděli dostala až za hranici 97 procent. Vítěznou branku vstřelil v prodloužení Adam Kubík, který nadále vede bodování týmu.

Vzájemné zápasy mezi Brnem a Českými Budějovicemi přinesly oběma týmům v loňské sezoně stejný počet šesti bodů. Fanoušci mohli měření sil současných kádrů vidět v průběhu letní přípravy hned dvakrát, a v obou případech se z vítězství vždy radoval domácí tým. Právě domácí prostředí bude hrát opět velkou roli i ve středečním duelu. „Čekáme zase bitvu, kór když teďka jsou bez bodu, tak o to víc potřebují už nějaké to vítězství urvat. Zvlášť před jejich domácími fanoušky, kteří budou opět velice hladoví,“ líčí bývalý brněnský obránce a hráč Motoru Jan Štencel.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štencel, Kachyňa, Krutil – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Vopelka, Valský – M. Beránek, Toman, Koláček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....