Banes Motor České Budějovice
23.09.2023, Michal Špírek

Dorostenci otočili zápas v Litvínově ve svůj prospěch

Povedená třetí třetina stála za tím, že dorost zvládl duel na litvínovském ledě za tři body. Vítěznou branku si připsal Martin Hečko.

Oba týmy měly na svém kontě před zápasem šest bodů za dvě výhry a rozdaly si to o to, kdo poskočí v tabulce po šesti kolech do elitní pětky. Lépe začali motoráci. Jakub Lev měl v 9. minutě v přesilovce dost času se podívat, kde má Udržal v bráně nepokryté místo a zamířil přesně. Litvínov srovnal v čase 16:45. David Sedláček si počíhal na nepovedenou rozehrávku a z úniku Jelínka překonal.


Litvínov šel ve druhé dvacetiminutovce do vedení. Do Winkelhöferova nahození vložil před Jelínkem hůl nikým neatakovaný Marek Peroutka a šikovnou tečí upravil na 2:1. A za necelé dvě minuty už to bylo o dvě branky. Peroutka předal zadovkou puk na Jana Trefného, který se prosmýkl před brankáře a bekhendovým blafákem proměnil - 3:1. Jihočeši kontrolovali v přesilovce. Nikolas Mařík byl nejrychleji u odraženého puku a poslal ho do sítě. Jenomže plodná pětiminutovka přinesla ještě další branku, a to z hokejek litvínovských hráčů. Za 26 sekund totiž Lukáš Dostál po příkladném tlaku svých spoluhráčů do brány doklepl kotouč za Jelínkova záda - 4:2. Důležitou snižující branku z pohledu Jihočechů měl na svědomí před sirénou Sebastian Pánek. Novotný poslal nához na litvínovskou klec, odkud se pak puk odrazil k bruslím Pánka, který bekhendem dokázal obkroužit branku a načapat brankáře Udržala, který se nestihl přitisknout k tyči.


Třetí třetina přinesla ve 43. minutě srovnání skóre. Svoboda šikovně připravil pozici pro Jiřího Novotného, ten byl před gólmanem zcela osamocený a povedlo se mu dílo zdárně dokončit bekhendovým zakončením - 4:4. Přibylovu střelu brankář vyrazil přímo k Martinu Hečkovi a ten už si věděl rady. Motor tak otočil skóre. Další šance už brankou neskončily a Motor tak zvítězil 5:4.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Dnes to bylo pro nás těžké utkání, místo toho, abychom po první třetině vedli o dvě, tři branky, tak to bylo 1:1. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá a Litvínov zaslouženě vedl. Klukům patří velký dík za to, jak zvládli třetí třetinu a jsme radi za tři body."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....