Banes Motor České Budějovice
23.09.2023, Michal Špírek

V neděli přijede Hradec Králové. Buďte u toho i vy!

Zápasy Motoru s Hradcem Králové patří k očekávaným duelům. Jak dopadne první vzájemné měření sil v této sezóně? Utkání odstartuje v Budvar aréně v neděli v 17:00. Vstupenky rychle ubývají, tak neváhejte a zajistěte si své místo v online předprodeji!

Banes Motor:

Českobudějovičtí v Plzni po soustředěném výkonu podpořeném skvělým Dominikem Hrachovinou získali tři body. Teď se přesouvají zpět na domácí led. Do sestavy se v Plzni vrátil útočník Jakub Valský, tým se ale pro změnu musel obejít bez Martina Hanzla. Na jeho místo centra třetí formace se tak posunul Lukáš Vopelka a ve čtvrtém útoku se v pozici centra představil Matěj Toman. Povedený úvod sezóny potvrdil obránce Mikuláš Hovorka, který rozhodl utkání svou brankou a po třech zápasech má v hodnocení účasti na ledě +4.

S Hradcem měl v minulé sezóně Motor vyrovnanou bilanci výher a proher. Vzájemná utkání nenabízela brankové přestřelky, bude tomu tentokrát jinak, nebo opět zvítězí pozorné defenzivy? Pozor si budou muset Jihočeši dát na protivníkovy přesilovky, Hradec totiž využil tři z osmi početních výhod. "Rivalita mezi týmy je, mají kvalitní mužstvo. Minulý rok byli ve finále play-off. Jsou hodně brusliví, mají kvalitní hráče, takže si myslím, že to bude zajímavý test," vyhlíží nedělní zápas Pavel Pýcha.

Slavnostní nádech bude mít střetnutí pro osmadvacetiletého obránce Motoru Jana Štencela, který si připíše 500. extraligový start!

Fanoušci mohou před utkáním poprvé navštívit nový fanshop!

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Štencel, Kachyňa, Krutil – Simon, Harris, Gulaš – Ordoš, Pech, Kubík – Přikryl, Vopelka, Valský – Beránek, Toman, Koláček.


O SOUPEŘI - Mountfield HK:

Mountfield v pátek nedosáhl na svou oblíbenou bilanci tří pozitivních výsledků ze tří testů. Ve třetím utkání sezóny totiž nakonec Východočeši padli s Mladou Boleslaví po nájezdech 1:2. Předtím v prvním kole vynulovali Kometu a doma Hradec porazil tým Liberce 5:3.

Jak se změnila soupiska Hradce před sezónou? Do brány přišel bývalý reprezentant Patrik Bartošák, který také odchytal všechny dosavadní zápasy a vede si velmi dobře. Počítat trenér Martinec nemůže s trojlístkem Kevin Klíma, McCormack a Štohanzl. Management našeho nedělního soupeře i s ohledem na zatím blíže nejasnou délku absence dopingových hříšníků zareagoval příchody obránců Tomáše Pavelky a Ralfse Freibergse, zkvalitnit útok mají za úkol David Šťastný, Alex Tamáši a Even Jasper. Naopak mezi odchody se řadí jméno brankáře Machovského, klub opustil i bek Rosandič nebo útočníci Cingel a Lev. V týmu sice zůstal dlouholetý kapitán Radek Smoleňák, místo v sestavě si ale zatím nevybojoval.

Ve velké formě nastartoval ročník útočník Oliver Okuliar, který se trefil už čtyřikrát a dvakrát byl vyhlášen jako nejlepší hráč zápasu.

Sestava Hradce Králové z posledního utkání:

Bartošák – Blain, Kalina, Pavelka, Jank, F. Pavlík, Freibergs, Marcel – Eberle, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Tamáši, Okuliar – Chalupa, Lalancette, Perret – Jasper, Zachar, Šťastný.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....