Banes Motor České Budějovice
21.09.2023, Adam Černý (TAB)

JUN: Obrat ve druhé části rozhodl, Motor uspěl s Libercem

Junioři českobudějovického Motoru vyzvali ve čtvrtečním duelu nejvyšší soutěže Liberec. Utkání se ze startu pro Jihočechy nevyvíjelo dobře. Během druhé části však svěřenci Radima Skuhrovce dokázali překlopit vedení na svojí stranu, které následně udrželi až do závěrečného hvizdu a mohli se radovat z výhry po třech prohrách v řadě!

Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří zahrozili hned v první minutě ranou Ehrenbergera, Mařík byl však připraven. V páté minutě usedl na trestnou lavici domácí Pitel a hosté trestali. K využití přesilové hry stačilo Liberci pouhých šestnáct sekund, dostatek prostoru dostal Lukáš Plos a pálil přesně. I českobudějovický celek měl rychle k dispozici přesilovou hru, využít jí narozdíl od soupeře nedokázal. V jedenácté minutě předvedl svojí rychlost Humeník, který se dostal až za libereckou obranu, jeho střela však těsně prolétla nad brankou Schnattingera. Ve třinácté minutě se poté Liberec radoval podruhé, ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Mikuláš Jenčovský a bylo to o dvě branky. Ještě hůře s českobudějovickým celkem mohlo být o dvě minuty později, kdy zakončoval z bezpostřední blízkosti Kofroň, kotouč za Maříka ale dostat nedokázal. Do úvodní sirény se přeci jen dočkali domácí snížení. Nahození od modré čáry od obránce Martina Willmanna zapadlo až za záda Schnattingera.

Do druhé části vstoupili domácí poněkud lépe. Po necelých třech minutách využil tlaku před libereckou brankou k vyrovnání Marcel Kříž. V šestadvacáté minutě šli domácí poprvé do vedení. Na konci rychlého protiútoku českobudějovického celku stál Vojtěch Aulický, který neměl problém zasunout kotouč za bezmocného Schnattingera. Liberečtí však rychle našli odpověď. Faul Gřegořka dokázali hosté potrestat zásluhou Radka Janaty. Ve 29. minutě zatlačili Českobudějovičtí svého soupeře v jeho pásmu, při velkém tlaku se však vyznamenal brankář Schnattinger, jenž vytáhl dva parádní zákroky a podržel hosty. O minutu později si ale domácí nakonec vzali opět vedení zpět, další rychlý protiútok táhl Mojsejev, který následně našel skvěle Adama Sochora, jenž se nemýlil. Při druhém vyloučení Macháčka v zápase mohli domácí navýšit skóre, což se jim však nepodařilo. Nevyšlo to ani při samostatném úniku Křížovi, kterého Schnattinger perfektně vyčapal lapačkou. Minutu a jedenáct sekund před druhou pauzou se poté dostal ke kotouči na pravém kruhu Humeník. Domácí útočník na nic nečekal a pohotově vypálil, svojí prudkou ranou i s přispěním lapačky Schnattingera orazítkoval spojnici hostující branky.

Ve třetí části zintenzivnili hosté svojí aktivitu v útočné třetině, domácí brankář Mařík však v zápase působil po celou dobu jistým dojmem a náznaky příležitostí hostů s přehledem likvidoval. Postupně se na ledě začalo více a více přiostřovat, což vygradovalo několika strkanicemi před českobudějovickou brankou, které ale přinesly jen dvouminutová vyloučení na obou stranách. Domácí ve třetí části si především plnili své defenzivní povinnosti. Nutno říci, že pozorně, dlouho se hosté nemohli dostat k vyloženým šancí, a když už to vypadalo na zajímavou příležitost, tak jí dokázal zneškodnit spolehlivý Mařík. V 59. minutě navíc domácí mohli navýšit vedení zásluhou Pitela, který ale nedokázal dostat kotouč za záda Schnattingera. V poslední minutě hostující brankář opustil svojí svatyni a Liberec to zkusil v šesti. Drama pokračovalo až do posledních sekund zápasu. Ještě pět sekund před sirénou nahodil nebezpečně kotouč do brankoviště Král, českobudějovický celek ale dokázal vše ustát a mohl slavit! Po sérii třech porážek se svěřenci Radima Skuhrovce radují z těsné výhry!

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér, HC Motor): "Od začátku si celé mužstvo šlo za vítězstvím. I za nepříznivého stavu, když jsme prohrávali, nás to nezlomilo a pořád jsme se drželi naší hry, která nakonec přinesla kýžené ovoce v podobě tří bodů. I při hodnocení zápasu v kabině jsme se bavili o tom, že každý hráč, který byl připraven k zápasu, odvedl maximum pro to, abychom dnes vyhráli. To by měla být tvář našeho týmu a když budeme takto pracovat dál, tak si myslím, že se naše výkony budou posouvat."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....