Banes Motor České Budějovice
19.09.2023, Michal Špírek

Na stadionech na mě řvou úplně jiné věci než dědku, směje se čtyřicátník Pech

Českobudějovický útočník Lukáš Pech oslavil 19. září čtyřicátiny! A tak jsme zjišťovali, jak vnímá svůj věk, co si přeje nebo třeba jak se s kulatinami vypořádá jakožto týmový pokladník.

Jak jste prožil narozeninový den?

Když jsem vstal, už na mě čekaly děti. S číslovkou čtyřicet, svíčkami a vystřelovacími konfetami, rána jak z děla. Popřála mi celá rodina. Dostal jsem let balónem. Odpoledne jsme šli na minigolf, užil jsem si rodinný den.

Let balónem... Strachem z výšek netrpíte?

To ne, ale jasně, že nějaký respekt tam před letem bude, člověk nikdy neví.

Jste obecně slavící typ?

Za to, jak mě rodina překvapila, jsem vděčný, super. Ale jinak si na oslavy úplně nepotrpím, nevyžaduji je. Pro mě je ta čtyřicítka číslo jako každé jiné a nijak se nezabývám tím, jestli je mi čtyřicet, devětatřicet...

Přivítání v motorácké kabině jakožto čtyřicátníka vás teprve čeká?

Je to tak. Žádné překvapení od kluků ale neočekávám a nevyžaduji. Třeba něco přijde, třeba ne. Ale samozřejmě, že mě to bude něco stát do kasy, takže to budu muset zaplatit.

A vy sám jste pokladník...

Ale poctivej pokladník! Takže hned ve středu přinesu peníze a hodím to do kasy. Ještě se s klukama domluvíme, co za čtyřicítku bude za sazbu.

Takže žádné úplně náhodné snížení sazby za narozeniny jste v minulém týdnu v kabině neoznámil?

Kdepak, to já nevedu, u mě žádné slevy nejsou, takže ani já si slevu dát nemůžu (úsměv).

Slýcháváte někdy poznámky směřující na váš věk?

Naposledy mě zarazil můj syn Mikuláš, který mi říkal: Já jsem myslel, že ti nebude čtyřicet, ale padesát. Tím mě dost zaskočil, rychle jsem se šel podívat do zrcadla, jestli fakt vypadám na padesát. No a narážky v kabině typu, že jsem dědek, to už je úplně běžná věc.

A ozve se tahle narážka na stadionech soupeřů z hlediště? Máte pak chuť něco odpovídat?

Ne ne, tam na mě dědku neřvou. Tam na mě řvou ty h***** nebo ty č***** (smích).

Poslední otázka. Kdybyste si mohl vybrat dárek, co by to bylo?

Hlavně zdraví celé mé rodiny, nic víc si nepřeji. A pokud hokejové přání, tak aby se dařilo celému týmu a měli jsme hezkou sezónu.


ZA KABINU PŘEJE HLAVNÍ TRENÉR LADISLAV ČIHÁK

"Lukášovi přejeme hlavně zdraví, ať mu dlouho slouží a ať se mu i nadále daří. Klobouk dolů, že v tomto hokejově pokročilém věku dokáže předvádět takové výkony. Každou svou sezónu byl strašně bodovým hráčem, je vidět, že to v sobě měl už odmala."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....