Banes Motor České Budějovice
16.09.2023, Michal Špírek, Jiří Beníšek

JUN: Nepovedená první třetina darovala Plzni rozhodující náskok

Jihočeši padli v extralize juniorů potřetí v řadě. Na vině byla především nepovedená první třetina, kterou hosté nezvládli a prohrávali 0:3. Pak sice motoráci zabrali, ale branka při vlastním oslabení jejich snažení značně poznamenala. Konečný výsledek byl 6:2 pro Plzeňské.

Začátek zápasu patřil jednoznačně domácímu celku. Aktivní hrou si Škodovka po minutě hry vynutila přesilovou hru, kterou po parádní akci přes celé hřiště využil Jakub Šiler. Na druhý gól jsme nečekali dlouho. O necelých pět minut později se další povedenou akcí prezentoval Ondřej Pešek a Plzeň rázem vedla 2:0. Netrvalo dlouho a už to bylo o tři branky. Jakub Šiler obdržel přesný pas od Adama Dvořáka a napodruhé překonal Matyáše Maříka kličkou do bekhendu. I přes několik dalších příležitostí domácích jsme v první části další branku neviděli.

Prostřední část načal Dvořák, který ze strany našel před branku najíždějícího Šilera, Mařík tentokrát odolal. A tak udeřilo na druhé straně. Tomáš Březina svůj pokus od modré šikovně skryl mezi hráče před Lokajíčkem, ten tak nestihl zareagovat. Drama ale modrobílí nepřipustili. Marek Soukup si v situaci jeden na jednoho pohrál s Willmannem a následně zavěsil bekhendem k tyči.

Právě při jeho vyloučení ovšem Motor vstřelil gól naděje, když od modré až na vrchol kruhu najel Marcel Kříž a rozvlnil síť. Avšak brzy odpověděl zkompletováním hattricku Jakub Šiler, který z pravého kruhu nachytal Maříka na bližší tyči. Půltucet završil Ondřej Pešek, jenž se protáhl mezi kruhy a zamířil přesně k tyči. Motor tak podlehl potřetí v řadě, především v defenzivě se musí v dalších zápasech zlepšit.

Ohlasy po zápasu

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Hodně podobný scénář jako s Litvínovem. Výborná první třetina, jasně jsme je přehrávali, mělo to být 5:0 a hotovo. Místo toho vstoupíme do druhé části s tím, že už to bude pohodička, dáme desítku bez práce a úsilí, bez zodpovědnosti na puku i bez puku, bez nasazení, bruslení, soubojů. Takhle se ale prostě nedá hrát. Budějovice naopak začaly lítat a dohrávat souboje, rozhodčí jim pouštěli jeden faul za druhým, což je jenom posadilo na koně a umožnilo jim hrát jejich hokej. Ale i tak jsme si s tím měli poradit lépe. Musíme pracovat na hlavách hráčů, nesmí takto vypadávat a hrát si svůj hokejíček. To nikam nevede, o tom už jsme se přesvědčili několikrát. Pouze důsledné dodržování principů naší hry vede k úspěchu.“

Radim Skuhrovec (trenér Motoru):"Opět se nám nevydařil vstup do utkání a vlastně celá první třetina. Neměli jsme dobrý pohyb a soubojích jsme byli vždy o krok později. Takže jsme prohrávali 0:3. Po třetině jsme si řekli, jakým směrem bychom se chtěli ubírat a naše hra se v pokračování zápasu hodně zlepšila, měli jsme lepší pohyb, dokonce jsme snížili na 1:3, ale bohužel, místo abychom si v přesilové hře pomohli, tak jsme v ní inkasovali na 1:4. Poté jsme se Plzni sice znovu přiblížili, jenomže v oslabení jsme inkasovali popáté a o utkání bylo rozhodnuto."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....