Banes Motor České Budějovice
16.09.2023, Michal Špírek

Dorostenci padli v jihočeském derby s Táborem 2:3

Ani značná střelecká převaha nevedla proti Táboru k bodovému zisku. Domácí trestali budějovická zaváhání a dostali se do vedení 3:1, které Motor stihl v závěru jen snížit na jednogólový náskok. Na obou gólech Motoru měli zásluhu Barna s Nedorostem.

Motor byl v první třetina aktivnějším týmem, Táborští měli problémy zachytit budějovické tempo, ale domácí Moustafa v bráně vše vyřešil. Do kabin se tak šlo poprvé za bezbrankového stavu.

Táborští v sezóně vyhlíželi první výhru a pořádně je nakopl úvod druhé dvacetiminutovky. To Motor zachyboval v útočném pásmu, do dlouhého úniku nabral rychlost Kostka a se zakončením si nelámal hlavu - přesnou střelou překonal Nováka. Domácí se dostali na koně a hostům se ve hře vyrovnali. Tábor nevyužil zkrácenou přesilovku pěti proti třem, stejnou výhodu dostali v závěru dějství i Vrbatovi svěřenci. Hečko nabil osm vteřin před sirénou Dannymu Barnovi a bylo to 1:1.

Ve třetí třětině si domácí vzali vedení zpět. Poslední hráč Motoru se opět dopustil chyby, forčekujícímu Suchanovi se naskytla příležitost jít sám na brankáře a byl úspěšný - 2:1. V 55. minutě už to díky Kostkovi bylo o dvě branky pro domácí. To si vybruslil při přesilovce z rohu hřiště do střelecké pozice a mířil přesně pod horní tyč Novákovy brány - 3:1. V 58. minutě hosté udělali koncovce zápasu dramatickou zápletku. Při své přesilovce dokonce odvolali brankáře a hra v šesti proti čtyřem slavila gólový úspěch. Moustafa neudržel Nedorostovo zakončení a Přibyl byl připraven s dorážkou - 3:2. Více už hráči Motoru nestihli a Tábor tak mohl oslavit v jihočeském derby výhru za tři body.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (trenér Tábora, pro hctabor.com): „S vítězstvím jsme samozřejmě nadmíru spokojeni. Klukům naleje chuť do další práce, a že musíme dál tvrdě pracovat, to je jasné. V první třetině byl soupeř živější, hrál důrazněji a byl všude o krok napřed, nicméně jsme ji přečkali. Na začátku druhé třetině jsme se dostali do vedení, což nás nakoplo. Od té chvíli si kluci víceméně šli za vítězstvím, makali nadoraz a výsledek se dostavil. Škoda je, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři a neodskočili na 2:0, protože takhle jsme museli o vítězství opravdu tvrdě bojovat až do konce.“

David Vrbata (trenér Motoru): "Srážejí nás individuální chyby a špatná produktivita, proto zatím ztrácíme zbytečně body, tak jako tomu bylo dnes."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....