Banes Motor České Budějovice
16.09.2023, Pavel Mádl

První domácí zápas! Motor přivítá Olomouc. Fanoušci chystají slavnostní pochod městem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motoráci, je to tady! První domácí zápas sezony v neděli rozehrají Jihočeši proti Olomouci. Motor v pátek nestačil na Spartu, prohrál 2:5. Podaří se Motoru proti Moře bodovat? Utkání můžete sledovat v multidimenzi na programu O2 TV SPORT, poslouchat na Radiožurnálu Sport, popřípadě textový komentář najdete zde. Vstupenky lze zakoupit zde, přijďte Motoru pomoci k prvním bodům! Úvodní buly padne v 17:00.

Banes Motor

Motor před ročníkem 2023/2024 značně posílil a do nové sezony šel s tím, že výsledky budou úplně jiné než minulý rok. Do kádru přišli hráči jako Milan Doudera, Adam Kubík nebo Dominik Simon. Někteří se rovněž museli poroučet, a to například Martinš Dzierkals, Kristofers Bindulis či Petr Šenkeřík. Do týmu přišel i nový hlavní trenér Ladislav Čihák, jemuž asistenta vykonává Jiří Hanzlík.

Českobudějovičtí hokejisté měli potřetí za sebou na úvod soutěže těžkého soupeře - pražskou Spartu. V libeňské O2 aréně na celek z české metropole nestačili a prohráli v poměru 2:5. Za Jihočechy se prosadili Filip Přikryl a Jan Ordoš. Na ledě měli možnost diváci vidět i útočníka Lukáše Pecha, který v přípravě utrpěl zranění. Bilanci 1+1 si po utkání na Spartě drží Filip Přikryl, který u druhé branky svého týmu asistoval.

Na listině zraněných hráčů i nadále zůstávají zadáci Roman Vráblík a David Štich, které do hry nepustilo zranění.

Po úvodním prohraném zápase se Budějovičtí vydávají do svého stánku, do Budvar arény, kde v prvním domácím klání od 17:00 přivítají Olomouc, se kterou loni třikrát prohráli.

Sestava Motoru z utkání proti Spartě:

Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štencel, Kachyňa, Krutil – Ordoš, F. Přikryl, Kubík – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Pech (A), Hanzl, Valský – M. Beránek, Toman, Chlubna.

Fanoušci pořádají pochod

Nová sezóna je tu a na první domácí utkání si českobudějovičtí fandové přichystali slavnostní pochod! "Na pochod vyhlašujeme jednotný dresscode v jedné z klubových barev – pochodem vyrazíme všichni oděni v modrém! Prosíme všechny fanoušky o dodržení této barvy, pouze tak docílíme požadovaného efektu. Začátek pochodu je naplánován v 15:00 na již tradičním místě na konci Lannovy třídy (blíže vlakovému nádraží). Na místě srazu bude v prodeji několik kusů triček, vytvořených speciálně k této akci a také zcela nová série fanouškovských samolepek. Prosíme všechny fanoušky o dodržení vyhlášeného dresscodu, hecujte své kamarády z kotle a v neděli společně zaplavme ulice a tribuny modrou barvou," láká k účasti na pochodu skupina Motoráci na své webové stránce.

O soupeři - HC Olomouc:

Olomoucká Mora se v minulém ročníku prodrala do čtvrtfinále play-off. V předkole narazila na energetiky z Karlových Varů a v onom čtvrtfinále nestačila na našlapané Pardubice, proti nimž nevyhrála ani jeden zápas a po konečném výsledku 0:4 na zápasy pro ni sezona skončila.

Kádr moravského celku prošel také pár změnami. Hanáci získali zvučné jméno, a to v podobě polského útočníka Arona Chmielewskiho, jenž přišel z Třince. Ten v mužstvu Ocelářů získal čtyři mistrovské tituly a byl tak rozhodně největší posilou týmu. Spekulovalo se také o možném příchodu současného kapitána Třince Petra Vrány, který se ale ještě rozhodl v mančaftu úřadujícího mistra pokračovat. Olomoucký dres od sezony 2023/2024 oblékají také navrátilec mezi třemi tyčemi Jakub Sedláček nebo Slovinec Rok Macuh, který přišel z prvoligového Přerova. Místo v kabině ostatním vyklidili Petr Káňa, Rostislav Olesz, Tomáš Dujsík (Plzeň) anebo také brankář Jan Lukáš, jehož kroky směřovaly do finského SaiPa Lappeenranta.

V prvním kole nového ročníku přivítala Olomouc kladenské Rytíře a zápas skončil tím nejhubenějším možným výsledkem - 1:0. Jediný gól vstřelila v 19. minutě již zmíněná slovinská akvizice Rok Macuh. Čisté konto si připsal Branislav Konrád.

Sestava Olomouce z utkání proti Kladnu:

Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....