Banes Motor České Budějovice
07.09.2023, Michal Špírek, Šimon Zemánek, foto: www.mountfieldhk.cz

JUN: Motor si odvezl z Hradce Králové tři body za výhru 4:3

Českobudějovičtí chytili úvod sezóny za správný konec a po pěti zápasech mají na kontě deset bodů. Ve čtvrtek uspěli na hradeckém ledě, kde si vybudovali náskok 4:1, domácí korigovali v závěru. Prosadili se čtyři různí střelci.

Úvodní dějství bylo relativně vyrovnané, nabídlo důrazný hokej v rychlém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Poté iniciativu přebrali Východočeši, kteří si v úvodní periodě zahráli hned čtyři početní převahy, ty však příliš nebezpečné nakonec nebyly, a tak se skóre nezměnilo.

Až zkraje prostřední části padla úvodní branka. Štěpán Hoch z kruhu vypálil zpoza bránícího hráče a touš po mírné teči zapadl do horních pater svatyně – 0:1. Vzápětí však bylo hostům ještě veseleji. Hradecká obrana zaspala, Jihočeši se řítili ve dvou na samotného Filipa Tučka. Filip Petráček to vzal na sebe, zvolil bekhendový blafák a poslal puk mezi nohy do proti pohybu gólmana. Kotouč se pomalu došoural za čáru a Motor šel do trháku.

Mládežníci Mountfieldu sice soupeři překazili dobrými obrannými zákroky několik přečíslení a další slibné akce, směrem dopředu to však příliš nešlo. Výjimkou bylo přečíslení bratrského dua Benešových, to však Michal zakončil pokusem nad svatyni Českých Budějovic. Soupeř byl lepším celkem a do závěrečného dějství museli Lvi pro úspěch něco změnit.

A domácím se úvod posledního dějství vydařil. V přesilové hře totiž na brankovišti pohotovou dorážkou snížil kapitán Marek Matašovský. Jihočeši ale poté šli brzy do dvoubrankového náskoku znovu. Po hraniční situaci na modré čáře se svižným projektilem do teploměru prosadil Richard Pitel. Za necelé dvě minuty navíc Matyáš Humeník perfektním crossem našel Vojtěcha Aulického, jenž zamířil zblízka do horního růžku klece, Tuček byl bez šance – 1:4.

Mountfield se však nevzdával, protivník ve své hře výrazně polevil, za což byl potrestán. Adam Novotný totiž po pěkné akci, kdy vypálil z kruhu razantním švihem o tyčku, snížil. Záhy se v Malečkově brankovišti odehrál velký závar, po kterém touš vyplaval před Ondřeje Zámečníka. Ten z kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:4. Lvi si v závěru ještě vytvořili kvalitní možnosti, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Už poněkolikáté jsme nevstoupili do utkání dobře. Hráli jsme hodně oslabení, naštěstí se nám povedlo přežít i domácí přesilovku pět na tři, kde nás držel brankář. Po první třetině jsme si museli s klukama v kabině pohovořit. Náš výkon se poté zlepšil. Ve třetí třetině se nám povedlo navýšit vedení, ale dostavila se ta naše klasická ustrašenost o vítězství, trošku jsme nastartovali soupeře. Ale nakonec se nám podařilo díky velmi dobrému výkonu brankáře zvítězit za tři body, za což jsme rádi. Teď už se zase budeme soustředit na další utkání, které nás čeká v sobotu."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....