Banes Motor České Budějovice
31.08.2023, Václav Plachta

Zápas nám ukázal i to, že máme na čem pracovat, prohlašuje Tomáš Chlubna

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Čtvrteční podvečer byl, stejně jako ten úterní, pro hokejisty Banes Motor s příchutí vítězství. Zápas, který přinesl opět mnoho branek, ovládli Jihočeši poměrem 7:3 a desetigólovou přestřelku započal svojí druhou brankou v přípravě Tomáš Chlubna.

Tomáši, gratuluji vám k vítězství nad Lincem poměrem 7:3. Co říkáte na týmový výkon?
Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože každé to vítězství je důležité pro sebevědomí. Myslím si ale, že zápas nám i ukázal, že máme na čem pracovat. Výhra dobrá, pokračujeme ale dál a teď se připravíme na další zápas s Kärpätem.

Druhý zápas ve třech dnech, k tomu opět vítězný. Jak moc si myslíte, že to pomůže náladě v kabině?
Samozřejmě, že to pomůže. Prohrávat není příjemné, i když je to jen příprava, takže jsme teďka rádi za ty výhry, že se to k nám otočilo, ale nic se pro nás nemění. Jedeme dál a budeme se snažit, aby to tak pokračovalo.

V čem byl podle vás rakouský soupeř nejvíce nebezpečný?
Měli vysoké hráče, byli silní na puku a nepříjemní při forčeku. Celkově to byl tedy nepříjemný soupeř, ale bylo fajn se potkat zase s někým z jiné ligy.

Vy sám jste otevřel skóre utkání vaší tečí po Hovorkově střele. Bude prostor okolo brankáře tím nejčastějším místem, kde vás fanoušci v sezoně uvidí?
Před zápasem jsme si říkali, že tohle musíme zlepšit a víc se cpát do brány. Samozřejmě i já, jelikož jsem takový větší, tak se tam budu snažit stát a operovat co nejvíc.

Cítil jste na konci zápasu už nějakou lehkou úvahu, když jste odehráli úterní duel ve skoro identické sestavě?
Určitě je toho hodně, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Ve třetí třetině navíc ještě vypadl Pecháček, takže pro centry, kteří hráli na tři, to bylo trošku těžší, ale poradili si s tím velmi dobře. My jsme se snažili třetí třetinu hrát jednoduše a jít od nás z pásma, což se relativně dařilo.

V neděli na vás čeká Kärpät Oulu. Co očekáváte od finského soupeře?
Ten tým má zvuk a myslím si, že to bude pikantní souboj jak pro nás, tak i fanoušky. Jsem na to dost zvědavý. Těšíme se na to, připravíme se a budeme je chtít porazit.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....