Banes Motor České Budějovice
31.08.2023, Denisa Józsová

JUN: CEB - LIT 6:3 - Junioři berou po návratu do extraligy druhou výhru

Extraliga juniorů odstartovala jako první z nejvyšších hokejových soutěží. Českobudějovičtí junioři se tentokrát utkali s Litvínovem, a to na domácím ledě. První třetina sice nepřinesla ani jednu branku, ty další dvě to ale vynahradily. Nakonec padlo rovnou devět branek. Šest z nich vstřelili Jihočeši, kteří tak berou po svém návratu do nejvyšší soutěže druhou výhru ze tří zápasů.

První třetina mnoho vzrušení na té či oné straně nepřinesla. Aktivnějším dojmem působili jihočeští hráči, kteří se také dostali do první vážnější šance. Marcel kříž dostal přihrávku na kruh, odkud pohotově pálil z první. Do jeho pokusu ještě sáhl spoluhráč, ovšem kotouč skončil těsně vedle branky. Další slušná možnost přišla o chvilku později, když si Motor zahrál přesilovou hru. Matyáš Humeník dostal přihrávku mezi kruhy, ovšem jeho ránu z první Stránský vyrazil mimo hřiště. Do konce třetiny jsme viděli přesilovou hru na obou stranách, ovšem ani jedna z nich nebyla úspěšná. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina už byla z pohledu branek podstatně zajímavější než ta první a jako první se trefil Litvínov. Adam Hora dostal nabito na modrou a jeho bomba z první skončila bezpečně v síti - 0:1. Vedení hostů ale dlouho netrvalo. O čtyřicet sekund později totiž Willmann prostrčil kotouč na Adama Gřegořka, jenž rychlou kličkou překonal brankáře - 1:1. A o dalších třicet sekund později zůstal na středu hřiště nepohlídaný Vojtěch Aulický, jehož bomba z první šla přesně do růžku 2:1. Jihočeši byli jasně lepšími hráči na ledě, což dokázali další vstřelenou brankou. Vachun vypálil od modré do žádného mantinelu. K puku se ale jako první dostal Adam Sochor, jehož pohotová doráží skončil za zády gólmana hostů - 3:1. Adam Sochor se navíc trefil ještě jednou. Willmann jej našel úplně osamoceného na modré a domácí hráč s číslem devět předvedl úspěšný bekhendový blafák 4:1. Po dvou částech tak vedl Motor rovnou o tři branky.

Na začátku třetí třetiny to vypadalo, že bychom mohli vidět drama. Přestože byl Lukáš Tůma těsně bráněný, dokázal dorazit kotouč za záda Maříka - 4:2. Litvínov se následně hodně snažil, přesto znovu inkasoval. Marcel Kříž se od pravého mantinelu prokličkoval až na střed hřiště, odkud střelou zápěstím překonal brankáře hostů 5:2. Severočeši si ještě dali kapku naděje, když se Ondřej Postl trefil v oslabení 5:3. Z hlediska hostujících hokejistů to ale bylo vše. Definitivní tečku na skóre dal Filip Petrásek, jenž dostal kotouč za brankovou čáru pouhé tři sekundy před koncem - 6:3. Motor tak bere po svém návratu do nejvyšší soutěže druhou výhru ze tří zápasů.


Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér, České Budějovice): "Během několika dní nás čekalo další těžké utkání, tentokrát s Litvínovem, který hraje velice dobře. Povedlo se nám navázat na třetí třetinu, kterou jsme odehráli v Liberci, a už od začátku utkání jsme cítili od hráčů to odhodlání vyhrát. Sice jsme dostali jako první branku, ale myslím, že nás to vůbec nezbrzdilo. Celou dobu jsme si šli za vítězstvím, jediná stinná stránka přišla v kratičkém úseku na samotném konci. Těžko říct, jestli to byly obavy z výsledku či lehkovážnost... Týmovým výkonem jsme si ale šli za vítězným koncem. V sobotu nás čeká další náročný zápas v Karlových Varech, soupeř bude určitě nadmíru těžký, ostatně jako všichni v naší skupině."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....