Banes Motor České Budějovice
30.08.2023, Denisa Józsová

Další přípravný zápas se zahraničním týmem, tentokrát přijede Linec!

Jihočeši mají v rámci Energie AG Motor Tour na programu ještě tři přípravné zápasy před startem extraligy, všechny odehrají na domácím ledě. První z nich se bude konat už ve čtvrtek, tedy pouze dva dny po duelu s Kometou. Utkání proti Linci startuje v 17:30 a lístky na něj můžete koupit zde. Stejně tak můžete pořídit vstupenky (60 Kč/ks) na nedělní zápas s Kärpätem Oulu a středeční generálku s Jihlavou.

Motor České Budějovice

Výhry zatím České Budějovice v přípravě na novou sezónu moc nesbíraly. Z pěti zápasů vyhrály jediný, když porazily na domácím ledě finský KooKoo. Jihočeši si ale spravili v úterý náladu, když odehráli první z posledních čtyř domácích přípravných zápasů před novou sezónou. Do Budvar arény přijela brněnská Kometa a vstup do zápasu měla skvělý, jelikož už po pěti minutách vedla o dvě branky. Motor ovšem své zbraně nesložil, nasázel do jihomoravské branky rovnou pět branek a připsal si druhé vítězství v přípravě, tentokrát 5:3. Spokojený s výhrou byl také střelec jedné z branek Lukáš Vopelka: "Každé vítězství je super. My jsme bohužel v přípravě zatím moc nevyhrávali, takže tohle vítězství je super a moc nám pomůže."

Trenér Ladislav Čihák zhodnotil utkání pro Českobudějovický deník. A nebude překvapením, že nebyl spokojený se vstupem do zápasu: „Měli jsme extrémně špatný vstup do zápasu. Na tom musíme zapracovat. Snažili jsme se na utkání dobře připravit. Po vyhraném buly ale soupeř přeskočil našeho hráče. Byl to jasný signál, na který jsme nezareagovali a bohužel z toho Kometa dala gól." Ocenil ovšem otočení zápasu: „Kluci ukázali, že za to umí vzít a zápas otočili. Za to jsem rád. Ale nerad bych, aby se to opakovalo." Mimo hru zůstává kvůli zranění Roman Vráblík, zdravotní trable má i další bek David Štich.

Sestava Motoru v posledním utkání proti Kometě:

Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera, Hovorka, Kachyňa, Štencel – Kubík, Pech, Gulaš – Ordoš, Harris, Simon – Přikryl, Hanzl, Valský – Koláček, Vopelka, Beránek.

Black Wings Linec

Tento hokejový klub byl založený v roce 1992 v Linci. Black Wings se dvakrát povedlo vyhrát EBEL, dnes známou jako ICE Hockey LEAGUE. V posledních sezóně ovšem Linec ve čtvrtfinále nestačil na Bolzano.

V přípravě Linec sehrál doposud pět zápasů. Poradil si s německým Bad Nauheimem a Iserlohnem, vyzrál i na slovenské Nové Zámky. Padl se Slovanem Bratislava a Landshutem. V obraně nastupuje Slovák Martin Štajnoch. Hvězdou týmu je například Sean Collins, čtyřiatřicetiletý kanadský útočník, který v kariéře okusil i NHL.

Pravidelně se Motor utkává s Lincem od přípravy před sezónou 2018/2019. Loni se tyto dva celky střetly dvakrát, oba dva zápasy vyhráli Jihočeši. Na domácím ledě z toho byla celkem přestřelka, jelikož padlo rovnou deset branek a Motor vyhrál 6:4. O pár dní se hrálo znovu, tentokrát na stadionu Lince. I zde Budějovice vyhrály, tentokrát 4:1.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....