Banes Motor České Budějovice
23.08.2023, Roman Kokoš

Další přípravný test ve čtvrtek v Milevsku proti Spartě

Na Motor v tomto týdnu čeká pouze jedno přípravné utkání. V rámci ENERGIE AG MOTOR Tour mu v něm bude soupeřem Sparta Praha. Jako místo konání byl zvolen zimní stadion v Milevsku, kde je Sparta v současnosti na soustředění. Zápas startuje v 17:30 hodin. Vstupenky na něj můžete zakoupit zde. Přímý přenos bude k dispozici na YouTube HC Sparta Praha.

Banes Motor

Po dvou nezdarech se Motor v příštím zápase chce vrátit na vítěznou vlnu. Poslední zápas sehráli Jihočeši minulý pátek proti Salcburku. I přesto, že dvakrát v zápase vedli, nedokázali zápas dotáhnout do úspěšného konce a soupeři podlehli konečným výsledkem 3:5. O branky se postarali Harris, Pech a Hanzl.

Velmi pozitivní zpráva přišla o uplynulém víkendu. Útočník Dominik Simon uspěl na zkoušce a podepsal s klubem smlouvu do konce sezóny. Svoje nové angažmá okomentoval sám hráč i pro klubový web. V rozhovoru přišla řeč i na nejbližší utkání. „Viděl jsem se s některými kluky z realizačního týmu Sparty, takže jsme se o tom zápase trochu bavili, vtipkovali a pošťuchovali se,“ prozradil Dominik Simon. Následující souboj(e) se Spartou, kde hokejově vyrostl a po návratu ze zámoří také naposledy působil, pro něj jistě budou velmi speciální.

Sestava Motoru z posledního přípravného utkání:

Hrachovina – Doudera (A), Pýcha, Gulaši, Hovorka, Štich, Štencel, Kachyňa – Kubík, Pech (A), Gulaš (C) – Přikryl, Harris, Simon – Ordoš, Hanzl, Valský – Toman, Vopelka, Beránek

S trenérem Ladislavem Čihákem před dalším přípravným zápasem

Jak se těšíte do Milevska a co očekáváte od střetnutí se Spartou?
Čeká nás opět extrémně těžký soupeř. Jsme rádi, že zase můžeme navštívit regionální město a že přijde hodně diváků. Věřím, že to pro ně může být i zážitek, vidět v Milevsku zápas extraligových týmů. Pro nás utkání znamená velkou prověrku. Budeme se chtít vyvarovat hrubých chyb, které jsme udělali se Salcburkem a které nás stály utkání, přestože jsme v něm dvakrát vedli. Uděláme maximum pro to, abychom zápas dovedli do vítězného konce.

Zatím jen do jednoho přípravného zápasu zasáhl bek Roman Vráblík. Jak to s ním vypadá?
Má drobné zranění, zatím to není stoprocentní a doléčuje se, proto jsme se rozhodli ho ani proti Spartě do zápasu nezařadit.

Co říkáte podpisu nejnovější útočné posily, Dominika Simona? Zatím ho využíváte jako křídlo, ale je zvyklý i na pozici centra.
Jsem velice rád, že se to povedlo. Že nás Dominik přesvědčil a o místo si zabojoval. Dál trénujeme a pracujeme, i on sám na sobě neustále maká, věřím tomu, že bude lepší a lepší. Dominika já znám samozřejmě na centru velmi dobře, stejně tak i na křídle. Zatím se mi teď líbí více na křídle. Vím ale, že centra umí hrát. Ono mít v lajně dva centry, z nichž jeden umí hrát i křídlo, je pro trenéra vždycky supr.

O soupeři – HC Sparta Praha

Sparta se od posledního vzájemného zápasu v závěru loňské základní části proměnila. Po trpkém vyřazení ve čtvrtfinále se v klubu udály některé změny. Do pozice hlavního trenéra byl jmenován Pavel Gross, český trenér, který však většinu své profesionální kariéry působil v německých soutěžích, kde získal vynikající renomé. Jeho trenérským kolegou je Miloslav Hořava, jenž tak na rozdíl od předchozího léta zůstal na lavičce Sparty a tím týmu poskytuje důležitou kontinuitu vedení. Změny se ve Spartě neudály pouze na trenérském postu, ale i ve vedení klubu. Pokud zůstaneme pouze u sportovní sekce, tak jejím řízením byl pověřen bývalý úspěšný hokejista Tomáš Divíšek. Jako spojka mezi šatnami a kancelářemi zůstává Jaroslav Hlinka.

Pražané se tentokrát před sezónou neúčastní Ligu mistrů jako v předchozích dvou sezónách. Ve svém letním programu mají tedy nesoutěžní přípravné duely. A zatím jimi prochází vítězně. V prvním utkání deklasovali Litoměřice 6:0, aby následně porazili i extraligové Liberec 3:2 a Mladou Boleslav 4:3 po prodloužení. Teď je na řadě Motor. Po utkání s ním ještě odehrají dvojici zápasů s Eisbären Berlin a generálku před ligou nabídne další souboj s Libercem, tentokrát hraný ve Sportovní hale v Holešovicích. Pak už se bude hrát o body do tabulky. Není bez zajímavosti, že právě proti Spartě zahájí Motor na jejím ledě v pátek 15. září novou nadcházející sezónu.

Sestava Sparty z posledního přípravného utkání:

Kořenář – Kempný, Irving, Němeček, Moravčík, Krejčík, Mozík, Mikliš, Krutil – Chlapík, Sobotka, Řepík – Kousal, Horák, Kestner – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman, Najman, Konečný

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....