Banes Motor České Budějovice
20.08.2023, Pavel Mádl

Chci týmu pomoct jak zkušenostmi, tak herně, říká Milan Doudera

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jeho kariéra čítá mnoho úspěchů - účast na MS nebo čtyři tituly s Třincem. Obránce Motoru Milan Doudera bude mít v jihočeském klubu velice důležitou roli a bude zajisté jedním z nejvytěžovanějších obránců, a hráčů na ledě vůbec. Budějovický celek sehrál dva duely ve dvou dnech, proti Brnu a Salcburku, a třicetiletý zkušený bek v nich nastoupil.

Budějovičtí hokejisté nastoupili v pátek před svými fanoušky proti Salcburku a nevypadalo to vůbec špatně. Ještě ve třetí třetině byli svěřenci Ladislava Čiháka ve vedení 3:2, poté ale nastala nedisciplinovanost, ze které vyplynuly tři inkasované branky a následná porážka v podobě výsledku 3:5. Ve čtvrtek Motor poměřil síly v Brně, tam padl 2:5.

Motor má za sebou odehrané čtyři přípravná utkání, ale uspěl pouze jednou, a to proti finskému KooKoo 3:0. Před sezonou na jih Čech přišlo zvučné jméno v podobě hráče Milana Doudery, který bude patřit k jedné z ústředních postav celého kádru. Aby také ne, tento třicetiletý mazák má ve svém hokejovém deníku už mnoho úspěchů, jako jsou čtyři tituly s Oceláři z Třince anebo také účast na světovém šampionátu v roce 2016 v Rusku. V duelu proti rakouskému týmu hrál znovu v obranné dvojici s Pavlem Pýchou. Utkání ale k žádnému překvapení nehodnotil dobře. „Máme ještě co zlepšovat. Šli jsme do vedení ve třetí třetině, ale inkasovali jsme a pak se to celé otočilo. Musíme se vyvarovat chyb a čistit předbrankový prostor,“ zdůvodnil výpadek týmu v poslední dvacetiminutovce. Motor sváděl se Salcburkem vyrovnanou partii, ve 42. minutě Hanzl vrátil domácím vedení, poté už se kotouče válely v Hrachovinově svatyni. „Musíme hrát celý zápas naplno,“ je si vědom Doudera.

Milan Doudera bude tím, který bude nejspíše největší měrou otravovat soupeřům život. „Budu se snažit týmu pomoct jak svými zkušenostmi, tak herně,“ povídá hráč, který od trenérů obdržel na dres „A“ a plní tak roli asistenta kapitána. „My starší kluci jsme tady od toho, abychom pomohli těm mladším a tahali společně za jeden provaz,“ vyjadřuje se ke své roli v týmu.

České Budějovice k dalšímu domácímu přípravnému klání nastoupí v úterý 29. srpna proti Brnu od 17:30. O 5 dnů dříve, tedy ve čtvrtek 24. srpna, změří síly od 17:30 se Spartou v Milevsku. Se stejným soupeřem zahájí ročník Tipsport extraligy v pátek 15. září na ledě O2 arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....