Banes Motor České Budějovice
19.08.2023, Pavel Mádl

Zahraniční soupeři? Vítaná změna, hodnotí Martin Hanzl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Již čtvrté přípravné utkání odehráli Jihočeši před startem ročníku Tipsport extraligy 2023/2024. Tentokráte narazili na druhý zahraniční celek, kterým byl rakouský Salcburk. A přestože Motor v posledním dějství vedl 3:2, nakonec musel skousnout porážku 3:5. Jednou brankou se na výsledku podílel útočník Martin Hanzl.

Martine, co vám ukázalo utkání proti Salcburku?
Přijel velmi kvalitní soupeř. Nebyl to špatný zápas, ale stalo se to samé, co ve čtvrtek v Brně. Ke konci třetí třetiny nám tam napadaly branky, začali jsme dělat nesmyslné chyby. Pokazili jsme si to, byl to vyrovnaný zápas.

O jaké chyby se jednalo?
Z obranného pásma musíme dostávat puky, musíme být důraznější v našem předbrankovém prostoru, protože tam bylo několik dorážek.

Skóroval jste u třetí branky. Vaše nahrávka se otřela o hůl jejich obránce a vy jste poté procpal puk do brány.
Jeli jsme dva na jednoho a chtěl jsem nahrávat. Naštěstí se mi to od obránce vrátilo zpátky na hokejku a měl jsem prázdnou bránu. Měl jsem štěstí.

Ke konci zápasu vznikla situace, kdy jste bez hole a za pískotu haly odjížděl na střídačku.
Jednalo se o vysokou hůl. Nepísklo se a nic se nestalo.

Sestavy se v rámci přípravných zápasů mění. Před týdnem jste hráli s finským týmem KooKoo. Kde hledat rozdíly mezi těmito dvěma zahraničními celky?
Je to vítaná změna, když přijede někdo ze zahraničí. Každý zápas je jiný. Oba týmy byly kvalitní. Zápas s KooKoo nám sedl. Hráli jsme výborně, byl to dobrý zápas.

Jak si zatím podle vás tento tým sedá takto při akci v zápase?
Je to den ode dne. Furt jsme víceméně na začátku, výsledky, když to řeknu blbě, nejsou zas až tak podstatné. Budujeme si tvář týmu. Trenéři můžou chtít něco jiného než to, co se hrálo loni a zabere to čas, než si na to zvykneme, zautomatizujeme, ale myslím, že to jde dobrým směrem.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....