Banes Motor České Budějovice
11.08.2023, Tomáš Kobera

Super atmosféra, těším se, až bude plný barák, říká Adam Kubík

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Čtyřiadvacetiletá posila má za sebou první zápas v dresu Motoru. V duelu proti finskému KooKoo Kouvola si připsal druhou asistenci při trefě Lukáše Pecha. Jak své úvodní představení v Budvar aréně hodnotil sám Adam Kubík?

První zápas a také první bod v Motoru, jak jste si utkání užil?
Hodně jsem se těšil na zápasy, bylo to dlouhé čekání, dlouhá příprava, takže jsem rád, že jsme si konečně zahráli. Navíc jsme měli kvalitního soupeře a povedl se nám super výsledek, takže se od toho musíme odpíchnout a přistupovat ke všem utkáním stejně.

Jak jste se na ledě cítil poprvé v zápasovém tempu po letní přípravě?
Samozřejmě ze začátku jsem se trochu rozkoukával, ale myslím, že pak jsem tam měl pár dobrých věcí. Samozřejmě musím na spoustě z toho zapracovat a více se s tím sžít, ale myslím si, že to nebylo špatné.

Co říkáte na kvalitu soupeře?
Bylo znát, že je to finský tým. Hodně bruslili a chtěli hrát na puku, což nám podle mě paradoxně vyhovovalo a byl to super zápas.

I když je to pouze příprava, výsledek 3:0 proti čtvrtfinalistovi nejvyšší finské soutěže se asi počítá...
Určitě. Vždycky je příjemné vyhrát, spíše si ale potřebujeme z toho zápasu vzít chyby a rozebrat si je. Je to přece jenom příprava, každopádně pro nás skvělé utkání.

Jak se vám líbila atmosféra v prvním domácím zápase přípravy?
Tak v Budějovicích byla vždycky super atmosféra. Určitě je podle mě lepší tady hrát za Motor než proti Motoru, takže za mě parádní a těším se, až bude plný barák.

Jak vám seděla spolupráce s extraligovými hvězdami Lukášem Pechem a Milanem Gulašem?
Jsou to skvělí hráči a předvádí to každý rok. Cítil jsem se velmi dobře a je super si s nimi zahrát, doufám, že toho bude více a více.

Jaká jsou vaše očekávání od nadcházející sezóny, ať už individuální či týmová?
Chtěl bych se hlavně posunout jako člověk a hokejista. Samozřejmě je spoustu věcí, které budu muset sám zlepšit, takže na tom chci pracovat. Žádné bodové očekávání nemám, chci jít zápas od zápasu, předvádět dobré výkony a tím co nejvíce pomoci týmu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....