Banes Motor České Budějovice
16.09.2004, Antonín Vansa

Václav Prospal bude hrát za HC České Budějovice!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Hokejista Tampy Bay Lightning Václav Prospal bude po dobu lock-outu v NHL působit v Českých Budějovicích. Účastník letošního Světového poháru to sdělil zástupcům jihočeského klubu na dnešním dopoledním jednání. „Radek Dvořák si vzal ještě čas na rozmyšlenou,“ uvedl generální manažer klubu František Joun.
Oba hokejisté se v Budvar aréně objevili už ve středu, ale ke konkrétnímu výsledku jednání nevedla. „Vzali si čas na rozmyšlenou,“ řekl stručně manažer klubu po krátkém jednání. Ve čtvrtek brzy ráno opět oba čeští reprezentanti přišli do kanceláře klubového bosse. Zatímco Václav Prospal řekl českobudějovickému klubu své ano, Radek Dvořák si rozhodnutí ještě ponechal pro sebe. „Radek v posledních dnech řešil úplně jiné věci. Především dolaďoval smlouvu s Edmontonem Oilers. Proto se zatím nevyjádřil,“ řekl trenér týmu Josef Jandač, který se jednání osobně zúčastnil.

Vše však nasvědčuje tomu, že i Radek Dvořák bude nastupovat za HC České Budějovice a nabídku extraligových Karlových Varů smete pod stůl. Ve čtvrtek se zúčastnil oficiálního focení týmu a pózoval bleskům fotoaparátů v českobudějovickém dresu. „Samozřejmě stále zvažuje nabídku Karlových Varů. Musíme počkat,“ řekl Jandač. Dodal však, že Dvořák při jednáních se špičkami jihočeského klubu jasně avizoval, že pokud by stávka v NHL měl trvat celou sezonu, chtěl by se nejpozději v lednu připojit k partě kouče Jandače. „V tom byl jeho přístup perfektní. Uvidíme, jak se rozhodne,“ řekl Jandač.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....