Banes Motor České Budějovice
08.08.2023, Pavel Mádl

S krásným dresem na sobě jsem si to moc užíval, říká Dominik Simon

STRAKONICE — Po letech strávených v NHL a po roce ve Spartě to Dominik Simon zkouší v Motoru. V úterý zasáhl do utkání proti Plzni, které se hrálo ve Strakonicích. Prohře 2:4 nezabránil, zato přihrál Brantu Harrisovi na první gól a nadělil si takový malý dárek ke svým 29. narozeninám.

Odehrál jste svůj první zápas v dresu Motoru, a ve Strakonicích. Jak jste se cítil na ledě?
Byla to pro mě výzva. Začátek byl opatrnější, co se týkalo velkého kluziště a dohrávání soubojů ode mě a celého týmu. Já osobně jsem si to moc užíval s krásným dresem na sobě. Byla to pro mě změna, ještě když jsem dříve hrával za Plzeň.

Pojďme k samotnému utkání. Za stavu 2:0 ve váš prospěch přišlo rychlé vyrovnání. Co za tím stálo?
Podcenili jsme to. Byly momenty, kdy se to mohlo převrátit na naši stranu, bohužel se tak nestalo. Bylo srovnáno a rozhodovala poslední třetina.

Nedá se vymlouvat na kvalitu ledu, přesto puky mnohdy odskakovaly. Jak moc to hráčům ztíží situaci?
Na začátku zápasu to bylo docela viditelné, ale pro každého je to stejné. Měl jsem pocit, že led je v pořádku. Když jsme ho více rozjezdili a na pár místech svítilo slunce, byl měkčí. Byla hezká kulisa.

Plzeň nastoupila s vícero stabilnějšími členy kádru, Motor naopak zkoušel i juniory a sestavu měl trochu okleštěnou. Mohlo to mít vliv?
Asi trochu ano, ale byly to dva vyrovnané týmy a za stavu 2:2 se to mohlo obrátit na kteroukoliv stranu.

Asistoval jste u první trefy Brantu Harrisovi a šikovně jste se prosmýkl plzeňskou obranou. Je to ten důvod, proč si vás v NHL mohli cenit?
Je to možné. Když zrovna nestřílím, snažím se přihrát nebo se dostat do šance, takže potřebuji trénovat a makat na sobě, abych tyto věci mohl dělat co nejčastěji.

Když trenéři skládali sestavu pro dnešní zápas, myslíte, že vaše působení v lajně s Brantem Harrisem mohl být záměr? Znáte ze svého působení v zámoří mnoho kanadských hráčů.
Může to tak být. Za těch sedm osm let cítím, že ke kanadským hráčům mám blízko. Brant je výborný hráč a jsem za to rád.

Jak si pochvalujete dosavadní tréninky s týmem?
Moc. Jsou sice náročné, mají velké tempo a dávají mi hodně.

Jak se vám líbí v Budějovicích?
Líbí se mi tam, je to krásné. Parky a centrum jsou nádherné.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....