Banes Motor České Budějovice
29.03.2023, Michal Špírek

Junioři míří do Chomutova vybojovat účast ve finále

Junioři bez větších potíží zvládli domácí úvodní zápasy a v semifinálové sérii hrané na tři vítězné zápasy se ujali proti Chomutovu vedení 2:0. Pokračovat se bude na severu Čech. Třetí zápas se bude hrát ve čtvrtek od 13:00.

Z kabiny Chomutova znělo, že před semifinále velkou část mužstva postihly zdravotní problémy, v prvních zápasech na jihu absentoval třeba nejproduktivnější hráč Pirátů Šimon Klobouček. Motor předvedl dominantní výkony, první zápas vyhrál 4:1, druhý vysoko 8:2. Ale ještě jeden, poslední, nejtěžší krok je třeba k postupu do finále učinit.

Junioři si moc dobře uvědomují, že není prostor na žádné podcenění. Trenéři ale zatím mohou být s představením svých svěřenců v semifinále spokojeni. V play-off je zatím nejproduktivnější dvojice David Putz a Alexander Remeš (13 bodů v 5 zápasech), 10 bodů si připsal Daniel Hála. Mladý útočník zazářil především v posledním duelu, hraném před 655 diváky. Dal čtyři branky a na další jednu přihrál. "Je to super pocit vyhrát takhle vysokým rozdílem. Nechtěli jsme nic podcenit a přistoupit k tomu dobře hned od první třetiny a to se nám povedlo. Atmosféra byla výborná, jsme rádi, že nás přišlo podpořit tolik diváků, hnali nás dopředu a moc si jejich podpory vážíme. Jsem rád, že mi to tam napadalo, velké dík patří mým spoluhráčům, je to zásluha celé lajny," chválil Hála po utkání.

Oba zápasy na jihu Čech odchytal Michal Kalista, v play-off drží průměr obdržených branek na čísle 1,67. Mrzet ho může, že proti Chomutovu vždy inkasoval až v závěru zápasů.

Motor se bude ve čtvrtek pokoušet o co nejrychlejší ukončení série, jeho snažení můžete sledovat třeba přes textový online přenos.

Program semifinále

3. zápas: Chomutov - České Budějovice, čtvrtek 30. března 13:00
příp. 4. zápas: Chomutov - České Budějovice, pátek 31. března
příp. 5. zápas: České Budějovice - Chomutov, neděle 2. dubna

Druhá semifinálová dvojice: Přerov - Vsetín, stav série 1:1

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice