Banes Motor České Budějovice
27.03.2023, Adam Černý

SF2: CEB - CHM 8:2 - Jihočeši rozstříleli Chomutov a berou druhý bod

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři českobudějovického Motoru zvládli i druhé utkání semifinále druhé nejvyšší soutěže! Před 655 diváky svěřenci Karla Herra porazili Chomutov vysoko 8:2. Jihočeši udělali klíčové kroky k vítězství hned v úvodní periodě, ve které do sítě soupeře nasázeli čtyři branky. Hrdinou zápasu se stal útočník Daniel Hála, který přispěl k výhře čtyřmi brankami a jednou asistencí.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně, za což byli rychle odměněni. Sám před brankářem Sukem se ocitl Matěj Gajdolín, který zachoval chladnou hlavu a po dobře provedené kličce otevřel skóre zápasu. O minutu později mohlo být srovnáno, Vostiňák však v přímém souboji s Kalistou neuspěl. To bylo na dlouho dobu od soupeře vše, naopak útočný choutky naplno rozjeli domácí. V jedenácté minutě nabral rychlost po mantinelu Daniel Hála, který následně přesnou ranou pod horní tyč poslal domácí do dvoubrankového vedení. Na konci dvanácté minuty usedl na trestnou lavici Putz a domácí se museli bránit. Při početní nevýhodě však Jihočeši dokázali dokonce navýšit svůj náskok. Po chybě v rozehrávce Chomutova se řítili dva domácí hráči sami na brankáře Suka. Filip Petrásek vzal situaci na sebe a po povedeném naznačení a přesné ráně přidal třetí branku. To však nebylo v úvodní části od domácích vše. V poslední minutě první dvacetiminutovky totiž přidal svůj druhý gól v zápase Daniel Hála a Jihočeši výrazně nakročili k druhému bodu v sérii.

Ve druhé části pokračovali Jihočeši ve svém střeleckém představení. Hosté sáhli po první třetině k výměně brankáře, ani to však nepomohlo. Sluka vzdoroval sedm minut, ve 27. minutě se na ledě objevilo několik čepic. To bylo zapříčeněno brankou Daniel Hály, který tím pádem zkompletoval hattrick! O dvě minuty později se poté domácí hnali do přečíslení dva na jednoho, které skvěle vyřešil David Putz. Domácí útočník si položil obránce soupeře a předložil kotouč před odkrytou branku Alexandru Remešovi, který uklidil kotouč za záda chomutovského brankáře. Ve druhé části se hra začala přiostřovat, na hřišti se začali tvořit menší potyčky, které však sudí nekompromisně trestali a nedošlo tak k vážnějším situacím. Ze střeleckého pohledu domácího celku to ale nebylo všechno. Ve 39. minutě totiž došlo k nedovolenému zákroku hostů, po kterém rozhodčí nařídili trestné střílení. Toho se ujal Daniel Hála, který svůj výkon korunoval dobře provedeným nájezdem, který znamenal jeho čtvrtou branku v zápase.

Ve třetí dvacetiminutovce jsme na branku dlouho nečekali. Po šestatřiceti sekundách se fanoušci v Budvar Aréně radovali poosmé, když rána Davida Putze zapadla až za Sluku. O výsledku bylo rozhodnuto, Chomutovští se však snažili alespoň smazat ze své střelecké listiny nulu. Jihočeši jim dali možnosti po svých faulech, po kterých se museli bránit v oslabení. Uspěli až v 57. minutě, kdy se těsně po přesilovce Pirátů prosadil Aleš Bár. Necelé dvě a půl minuty před koncem poté zamířil předčasně do kabin za faul ve středním pásmu Matouš Hail a hosté dohrávali zápas opět v přesilovce. Tu Chomutovští dokázali využít opět zásluhou Aleše Bára, který upravil skóre na konečných 8:2 pro Jihočeši. Junioři českobudějovického Motoru se tak před zraky 655 diváků mohli radovat ze druhého bodu v semifinálové sérii druhé nejvyšší soutěže!

Ohlasy po zápasu
Daniel Hála (střelec čtyř branek): "Je to super pocit vyhrát takhle vysokým rozdílem. Nechtěli jsme nic podcenit a přistoupit k tomu dobře hned od první třetiny a to se nám povedlo. Atmosféra byla výborná, jsme rádi, že nás přišlo podpořit tolik diváků, hnali nás dopředu a moc si jejich podpory vážíme. Jsem rád, že mi to tam napadalo, velké dík patří mým spoluhráčům, je to zásluha celé lajny."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....