Banes Motor České Budějovice
23.03.2023, Adam Černý

Mé branky? Sedli jsme si výborně v lajně, říká Alexandr Remeš

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři českobudějovického Motoru zvládli první překážku ve vyřazovacích bojích při cestě do nejvyšší juniorské soutěže. Ve čtvrtfinále si Jihočeši dokázali poradit v nejkratším možném čase s ostravskou Porubou, kterou nejprve dvakrát přehráli na domácím ledě a svůj postup stvrdili v pondělí na ledě soupeře. Jedním z hrdinů čtvrtfinále byl útočník Alexandr Remeš.

Dvacetiletý Remeš je odchovanec karlovarského hokeje, odkud se před sezonou 2021/2022 přesunul na jih Čech. Během aktuální sezony si českobudějovický mladík vyzkoušel i hostování v Plzni, kde si zahrál nejvyšší juniorskou ligu, v Motoru patří ke klíčovým hráčům trenérského štábu Karla Herra, který na něj bude spoléhat i v semifinálových bojích, které startují již tuto neděli a pondělí na jihu Čech. Vstup pro fanoušky je zdarma.

Alexi, máte za sebou vítěznou sérii s Porubou. Jak jste jí viděl ze svého pohledu?

Jsem rád, že jsme celou sérii zápasů zvládli a ani jednou nechybovali. Doufám, že i v následujících zápasech se nám bude dařit stejně jako do této doby. Byli jsme favoritem série, ale tak jednoznačné to nebylo. Poruba předvedla dobré výkony, jednou jsme dokonce zvládli zápas až v prodloužení.

Bylo něco, v čem vás Poruba zaskočila?

Každý zápas v sérii nám Poruba dala gól hned v úvodu. Takže pokud bych měl něco zmínit, tak jejich vstupy do utkání nás vždy překvapily a trápily.

Vy osobně jste byl v sérii hodně vidět, šest gólů a tři asistence. Vygradoval jste formu na play-off?

Ano, teď se mi celkem dařilo. Velký vliv na to mají také i moji spoluhráči, se kterými jsme si sedli v lajně výborně a všechno klape. Jen doufám, že mi to vydrží i do dalších zápasů play-off.

Na střídačce je s vámi během play-off i Martin Hanzal. Co pro vás znamená mít za sebou dlouholetého hráče v NHL? Jak probíhá vaše spolupráce?

Určitě je to velká podpora mít na střídačce pana Hanzala. Už před play-off s námi komunikoval a účastnil se tréninků. Pomáhá nám celkově s naší hrou a předává nám zkušenosti z jeho bohaté kariéry, za což jsem velmi rád. Pomáhá nám hlavně s předbrankovým prostorem, s vhazováním a přesilovou hrou.

Během sezony jste okusil i štaci v Plzni, kde jste hostoval. Jaká to pro vás byla zkušenost?

Zkušenost to pro mě byla velká samozřejmě. Poznal jsem nové kluky, způsob tréninku a mnoho dalších věcí, ze kterých mohu těžit. Musím říct, že jako akademie je Plzeň velmi kvalitní.

Pocházíte z Karlových Varů. Jak se zrodil váš přesun na jih Čech?

Když jsem hrál za Karlovy Vary, tak jsem řešil s agentem přestup do jiného klubu, což trvalo skoro rok, než jsem si vybral a rozhodl se na sto procent. Přišel pro mě čas na změnu a České Budějovice mi přišly ideální.

Jste vcelku známou tváří na sociálních sítích TikTok či Instagram. Jak jste se k tomu dostal?

Vždycky jsem rád působil na sociálních sítích. Baví mě to, tak jsem začal více a více postovat na TikTok a Instagram. Celkem se to na internetu chytlo. Je to dost kontroverzní téma, které se každému úplně nelíbí, ale beru to jako srandu, která baví mě a i ostatní.

Tato sezona je pro vás poslední v juniorské kategorii. Když se podíváme trochu do budoucnosti. Jak vidíte své nadcházející hokejové roky?

Teď to aktuálně neřeším, důležité je pro mě play-off, kde chceme uspět a vyhrát ligu. Uvidíme, co bude po sezoně.

Máte před sebou semifinále, přál byste si nějakého soupeře? Vzkázal bys něco fanouškům?

Upřímně je mi úplně jedno, koho dostaneme. Připravíme se na sto procent a zvládneme další sérii. Fanouškům bych chtěl hlavně poděkovat za skvělou atmosféru na posledních zápasech a doufám, že přijdou podpořit i na dalších duelech. Rozhodně nám to pomáhá a chceme to vyhrát společně, takže jsme v tom spolu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....