Banes Motor České Budějovice
14.03.2023, Tisková zpráva

Změny v kádru pro následující ročník, Lukáš Pech má novou smlouvu!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Nepovedená sezona Motoru znamená změny na mnoha frontách. Po příchodu sportovního manažera Jiřího Novotného byla potvrzena i nová trenérská dvojice Čihák - Hanzlík a je možné oznámit i první pohyby v kádru. Ty se týkají jak odchodů některých hráčů, tak prodloužení či podpisů smluv nových. A v tomto směru je důležité, že klíčové opory mají smlouvy i pro sezonu 2023-24. Pojďme si projít, jak to s hráči stávajícího kádru bude dál.

Brankáři

Všichni tři brankáři Motoru mají platné smlouvy i pro následující ročník. To se týká jak Dominika Hrachoviny, tak Jana Strmeně, tak mladého Štěpána Malečka.

Obrana

V obraně s jistotou končí tři hráči dosavadního kádru. Stuart Percy dostal od Motoru nabídku nové smlouvy, ale rozhodl se zkusit štěstí jinde. Pokračovat na jihu Čech nebude ani další zahraniční bek Kristofers Bindulis, jehož smlouva bude k poslednímu dubnu ukončena. Platný kontrakt pak doběhl zkušenému Petru Šenkeříkovi. Všem třem se sluší poděkovat za poctivé služby v Motoru, navždy budou zapsáni u bronzového úspěchu z roku 2022!

Platné smlouvy pro další ročník běží Ondřeji Kachyňovi a dokonce na následující dvě i Janu Štencelovi. Motor ještě k tomu využil opce ve smlouvách Romana Vráblíka a Mikuláše Hovorky, kteří tak mají pro následující ročník také platné kontrakty. Z výčtu je zřejmé, že v obraně dojde k velkým změnám a chystají se příchody minimálně tří velmi zkušených beků.

Útok

I v útočné vozbě dojde k obměně. Smlouvy doběhly Tomáši Čachotskému, Martinši Dzierkalsovi, Václavu Karabáčkovi, Adamu Raškovi, Jakubu Strnadovi, Vojtěchu Tomečkovi a Michalu Vondrkovi. I jim patří poděkování za odvedené služby, v některých případech mnohaleté a velmi oddané.

Platné kontrakty pro příští ročník naopak mají i nadále Zdeněk Doležal, Milan Gulaš, Martin Hanzl, Josef Koláček a Jakub Valský. Opci Motor uplatnil na talentovaného Tomáše Chlubnu. A s několika perspektivními hráči byly na následující sezonu uzavřeny smlouvy nové. Platí to o Filipu Přikrylovi, Matěji Tomanovi a Lukáši Vopelkovi.

A nakonec zpráva nejexponovanější. Novou smlouvu v Motoru totiž podepsal Lukáš Pech! Ten svůj platný kontrakt na příští ročník ještě o rok prodloužil a v Českých Budějovicích tak bude hrát minimálně do konce sezony 2024-25!

I z výčtu odcházejících forvardů je zřejmé, že útočných posil nebude málo. Přijdou jak z týmů extraligových, tak zahraničních. Zároveň by měli dostat šanci i talentovaní hráči z českobudějovické akademie, což je další z dlouhodobých cílů Motoru. Na oznamování nových jmen si ale budete muset ještě nějaký čas počkat...

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....