Banes Motor České Budějovice
14.03.2023, Michal Špírek

Junioři se chystají na play-off, cílem je postup do extraligy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Loni Motor neuhájil pozici v nejvyšší juniorské soutěži a aktuální sezónu tak tráví v Lize juniorů. Postup juniorského celku zpět do extraligy je jednou z priorit českobudějovického klubu. Základní část Motor zvládl, teď na něj čekají vyřazovací boje. Ve čtvrtfinále stojí v cestě Poruba.

Motor v základní části Ligy juniorů odehrál 38 utkání, z nichž vyhrál 27 duelů při skóre 174:101. Motor byl zařazen ve skupině Západ, s protivníky z této skupiny se Jihočeši utkali celkem čtyřikrát, se soupeři ze skupiny Východ hráli dvakrát. Motor nasbíral ze všech týmů nejvíce bodů (79), druhá Slavia jich nasbírala 75, vítěz skupiny Východ, Přerov, jich měl 69. Motor se ve čtvrtfinále střetne se čtvrtým celkem skupiny Východ, kterým je Poruba. V sezóně ji Českobudějovičtí nejprve porazili doma 6:1, v Porubě ovšem Motor padl 2:5. Na svěřence trenérů Herra a Trummera tedy nečeká jednoduchá práce. Série se hraje na tři vítězná utkání.

Bodování Ligy juniorů vyhrál českobudějovický forvard David Putz (rozhovor s ním jsme přinesli v průběhu základní části zde). Putz nasbíral celkem 59 bodů. Metu 50 kanadských bodů překonali ještě Filip Petrásek a Daniel Hála. Právě Hála se stal nejlepším střelcem týmu s 27 góly. Nejvíce zápasů odchytal David Cinka, třináctkrát nastoupil Michal Kalista a sedmkrát Štěpán Maleček.

Motor si postup juniorů velmi přeje, to ostatně zdůraznil i sportovní manažer Jiří Novotný v rozhovoru pro Českobudějovický deník: "Je to extrémně důležité pro celý klub. Juniorskou extraligu musíme mít za každou cenu. Kluci to mají dobře rozjeté, teď se rozhodne v play off, které se začne brzy hrát. Návaznost je strašně důležitá."

Vstup na domácí utkání juniorů je do Budvar arény zdarma, přijďte tým podpořit při cestě za vysněným cílem!

Program čtvrtfinále

1. zápas: České Budějovice - Poruba, čtvrtek 16. března 16:15
2. zápas: České Budějovice - Poruba, pátek 17. března 18:00
3. zápas: Poruba - České Budějovice, pondělí 20. března 18:15
příp. 4. zápas: Poruba - České Budějovice, úterý 21. března 18:15
příp. 5. zápas: České Budějovice - Poruba, čtvrtek 23. března

Ostatní čtvrtfinálové dvojice: Slavia - Vsetín, Přerov - Havlíčkův Brod, Technika Brno - Chomutov

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....