Banes Motor České Budějovice
11.03.2023, Tisková zpráva

Novými trenéry Motoru Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Sportovní manažer Jiří Novotný rozlouskl jeden ze svých zásadních úkolů a rozhodl se pro angažování nového trenérského štábu na sezonu 2023-24. U týmu tak skončili David Čermák s Romanem Fouskem, kterým se za jejich služby sluší poděkovat, a novými trenéry se stávají Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík. Ladislav Čihák se začal trénování věnovat velmi brzy, vystudoval trenérství na FTVS a postupně přes osm sezon v mládeži Sparty a tři úspěšné roky u mládeže Plzně vystoupal až k plzeňskému A týmu. Nejprve jako asistent a posléze na tři sezony i jako hlavní trenér. Mezi jeho velké úspěchy patří vedle zisku bronzu i velká úspěšnost v začleňování talentovaných mladých hráčů do A týmu Škodovky. Následovalo angažmá v Hradci Králové, kde jako asistent přispěl k výhře v základní části extraligy, a v uplynulé sezoně přibylo nedokončené angažmá v Mladé Boleslavi. "Myslím si, že Ladislav Čihák je tím správným koučem pro Motor. Je to mladý a progresivní trenér, který už ale má řadu zkušeností z několika extraligových klubů. Líbí se mi jeho trenérská filozofie a věřím, že Motoru pomůže přesně v těch oblastech, kde jsme v posledním období měli problémy," vysvětluje angažování trenéra Čiháka sportovní manažer Jiří Novotný.

Asistentem trenéra Čiháka bude bývalý vynikající hokejista a dnes úspěšný devětačtyřicetiletý trenér Jiří Hanzlík. V extralize sehrál za Plzeň, Liberec a Karlovy Vary přes 1000 utkání a po hráčské kariéře své zkušenosti předával dál jako asistent trenéra u plzeňské mládeže a následně i u A týmu, kde spolupracoval právě s Ladislavem Čihákem. Momentálně vede úspěšně plzeňský dorost, který hraje play-off zrovna proti dorostencům Motoru. Po sezoně se každopádně bývalý reprezentant přesune do opačných barev a bude pomáhat českobudějovickému hokeji.

Oba trenéři podepsali na jihu Čech smlouvy na 3 sezony. "Uvědomujeme si, že je po neúspěšné sezoně nutné udělat změny. Vedle nového trenérského štábu dojde pochopitelně i k potřebnému hráčskému posílení. Věřím tomu, že všechny tyto kroky povedou k tomu, že budeme hrát takový hokej, který se bude líbit fanouškům a bude úspěšný," uzavřel Jiří Novotný, který má nově sportovní záležitosti Motoru v gesci. První změny v kádru Motoru se fandové dozví už v příštím týdnu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....