Banes Motor České Budějovice
09.03.2023, Adéla Hejdová, foto: Ronald Hansel (FB Juniorský hokej)

Za podporu fanoušků budeme moc rádi, zvou na zápas dorostu Humeník s Drančákem

Individuální statistiky extraligy dorostu ovládli v dosavadním průběhu sezóny českobudějovičtí hráči - útočníci Matyáš Humeník (foto nahoře) a Samuel Drančák (foto dole). První se stal nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem, druhý nejlepším asistentem celé extraligy dorostu. Teď už se oba těší na play-off. V neděli můžete přijít dorost podpořit proti Plzni (15:45, vstup je zdarma).

Po neúspěšném začátku, kdy se dorostencům nepodařilo dostat do skupiny "o pořadí v play-off”, jasně vyhráli skupinu "o účast v play-off". V té hráli proti Jihlavě, Brnu, Olomouci, Přerovu, Kladnu, Litvínovu, Chomutovu, Táboru, pražské Hvězdě, Šumperku a také Havlíčkovu Brodu. "S první částí soutěže jsme moc spokojeni nebyli, jelikož jsme si chtěli zajistit play-off už na začátku, ale to se nám nepodařilo. O to více jsme byli připraveni na další část, kde byl náš cíl jasný, dostat se do play-off. Pro většinu kluků z týmu je to poslední rok v dorostenecké soutěži, tudíž jsme do toho šli všichni naplno a zároveň jsme si chtěli užít každý zápas,” shodli se jednoznačně Matyáš Humeník a Samuel Drančák.

Spolu s dalšími hráči Motoru Alanem Šimonem a Vojtěchem Aulickým vynikali právě oni dva na předních příčkách individuálních statistik. Tabulku střelců celé extraligy jasně ovládl Matyáš Humeník, který získal osmigólový náskok na karlovarského Víta Záhejského a slávistického Tadeáše Koubka. Ke třiceti pěti gólům si připsal i třicet dva asistencí, díky čemuž vyhrál i tabulku kanadského bodování. "Za střelce jsem nesmírně rád, ale nic se pro mě nemění. Velkou zásluhu na tom mají moji spoluhráči, kterým za to patří velké poděkování,” sdělil Humeník. To ale není vše, i Samuel Drančák zvítězil v jedné z individuálních tabulek a to v tabulce nahrávačů. Samuel se díky čtyřiceti osmi asistencím dostal na první příčku a rovněž získal osmibodový náskok na již zmiňovaného Víta Záhejského. "Určitě to potěší a dodá sebevědomí, ale bez týmového úspěchu je to k ničemu. Tuhle sezónu nám to s klukama v lajně sedlo, rozumíme si i mimo led, což se na ledě projevilo a dokážeme si vyhovět,” řekl Drančák.

Na druhou Jihlavu měli mladí motoráci značný náskok jedenácti bodů a suverénně tak postoupili do play-off, kde se utkají v osmifinále s plzeňskou Škodovkou. "Všichni jsme dobře připraveni jak po fyzické, tak zdravotní stránce a na ledě budeme chtít nechat všechno” prozradil Matyáš Humeník. "Na tréninku jsme se zaměřovali převážně na taktické věci, ale jinak je to příprava stejná, jako na dosavadní zápasy,” doplnil Samuel Drančák.

"Do play-off jdeme s tím, že chceme vyhrát, užít si to, ukázat dobrý hokej a být konkurenceschopní jakémukoli týmu. Plzeň bude určitě těžký soupeř jako všichni ostatní. S klukama se tam známe, takže tam určitě nějaká rivalita bude a věříme, že se šťastným koncem pro nás," vyhlíží osmifinále Samuel Drančák. "Soupeř nám nenechá nic zadarmo a nebude to nic lehkého. Od play- off očekáváme velice těžké zápasy,” shrnul Matyáš Humeník.

Tým dorostu bude vděčný za podporu fanoušků a posílá příznivcům českobudějovického hokeje následující vzkaz:
"Za celý tým dorostu bychom Vás chtěli pozvat na první kolo play-off, ve kterém se utkáme proti dorostencům z Plzně. První zápas hrajeme v pátek 10.3. v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně, druhý zápas přivítáme hráče Plzně my a to v neděli 12.3. Od 15:45 v Budvar Aréně a popřípadný třetí zápas se odehraje v úterý opět v Plzni. Budeme moc rádi za jakoukoli Vaši podporu a doufáme, že naplníme Vaše očekávání. Tak na viděnou v neděli v Budvar aréně! Těšíme se na Vás, tým HC Motor České Budějovice - dorost."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....