Banes Motor České Budějovice
04.03.2023, Roman Kokoš

S letošní sezónou se rozloučíme zápasem v Plzni

Extralize zbývá v základní části odehrát poslední kolo. Protože si Motor díky pátečnímu vítězství 5:2 nad Kladnem zajistil konečnou 13. příčku po základní části, odehraje v neděli proti Plzni svoje poslední utkání v letošní sezóně. Stejně jako v 52. kole všechny zbývající zápasy, začíná i ten Motoru s Plzní v 16:30.

Z kabiny Motoru

Českobudějovičtí hokejisté v pátek perfektně zvládli vypjaté utkání se svým přímým konkurentem v boji o 13. místo znamenající vyhnutí se baráži. Rozhodující pro konečný výsledek byla druhá třetina, ve které si Motor vybudoval čtyřbrankový náskok. Vítězný gól zaznamenal v tomto úseku hry obránce Petr Šenkeřík. Dále se v rychlém sledu prosadili i Valský, Doležal, Přikryl a ve třetí třetině uzavřel skóre zápasu na 5:2 Vráblík. Duel s Kladnem v pozápasovém rozhovoru pro klubový web hodnotil právě Petr Šenkeřík. „Přistoupili jsme k tomu stoprocentně, připravovali jsme se na to celý týden. Jsem rád, že jsme dodržovali ty věci, které jsme dodržovat měli. Myslím si, že vítězství jsme si zasloužili.” uvedl českobudějovický obránce, pro něhož to byla teprve druhá trefa v letošní sezóně, tentokrát však o to důležitější.

Do následujícího utkání nemůže zasáhnout s jistotou pouze Lukáš Vopelka, jemuž sezóna kvůli zranění předčasně skončila. Jak ale uvedl trenér Čermák po zápase s Kladnem, několik dalších hráčů bojuje s nemocí případně zraněním, a tak není jisté, kdo nakonec proti Plzni nastoupí. Českobudějovická juniorka hraje svůj zápas v neděli v Šumperku a protože se potýká s absencemi v sestavě, pojedou s ní do Šumperka i někteří z dorostenců.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Hovorka – Dzierkals, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Čachotský, Toman, Doležal – Strnad, Raška, Přikryl

O soupeři - HC Škoda Plzeň

Plzeň se před rozhodující částí sezóny nenachází v dobrém rozpoložení. Od posledního vzájemného zápasu, během kterých odehrála celkem jedenáct duelů, zvítězila pouze jedenkrát. Na tým dolehla podobná krize jako v úvodu ročníku, kdy došlo k výměně trenérů. Po ní došlo k vzestupu tabulkou až k pozicím zaručujícím přímý postup do čtvrtfinále play-off. Avšak nedávné nelichotivé výsledky určily, že v posledním kole bude tým na dálku bojovat až o 9. až 12. místo po základní části.

Škoda letos nemá ve svém středu hráče, který by v produktivitě výrazně vyčníval. V současnosti jsou na tom v produktivitě nejlépe reprezentační útočník Petr Kodýtek (15+19) a Fin Aleksi Rekonen (13+20). Oba dělí pouze jeden bod, a protože je Kodýtek aktuálně zraněný, může nakonec Rekonen skončit na prvním místě v pořadí. V obranných řadách musela Plzeň v průběhu roku řešit časté absence, a tak se do týmu postupně zapojili nadějní mladíci Jiříček se Skokem. V brankovišti se pravidelně střídají Svoboda s Pavlátem, kteří si i přes poslední neúspěšné období drží dobrou bilanci.

Od posledního zápasu s Motorem došlo v plzeňském kádru k několika pohybům. Poslední den přestupového období si Plzeň s Třincem vyměnila obránce Kaňáka za Jaroměřského. Dále do Zlína výměnou za Honejska putoval Lang. Ten se v týmu Beranů potkal i se Sedlákem, který stejným směrem putoval už dříve. Nakonec proběhla i dohoda s Mladou Boleslaví a do Plzně přišel bývalý hráč Motoru Martin Beránek náhradou za Maláta.

Sestava Plzně z posledního utkání:

Svoboda (Pavlát) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss, Holešinský, Rekonen – Suchý, Honejsek, Hrabík – Blomstrand, Mertl, Pour – M. Beránek, Bitten, Adamec – Dvořák


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....