Banes Motor České Budějovice
04.03.2023, Václav Kucul

Přistoupili jsme k tomu, jak jsme měli, a zaslouženě vyhráli, říká Petr Šenkeřík

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ostře sledovaný zápas české nejvyšší hokejové soutěže mezi českobudějovickým Motorem a kladenskými Rytíři dopadl pro domácí hokejisty nejlépe, jak mohl. Svěřenci Davida Čermáka vyhráli 5:2 a vyhnuli se baráži. K vítězství přispěl jedním gólem i obránce Petr Šenkeřík, který zvyšoval na 3:0.

Petře, zápas sezony jste zvládli, jak ho hodnotíte?

Ano, nejdůležitější zápas sezony to byl. Přistoupili jsme k tomu stoprocentně, připravovali jsme se na to celý týden. Jsem rád, že jsme dodržovali ty věci, které jsme dodržovat měli. Myslím si, že vítězství jsme si zasloužili.

Co bylo klíčem k úspěchu?

Určitě dodržovat ty věci, které jsme si řekli. Aby nehrál každý na sebe, jednoduché puky dávat ze třetiny, neztrácet puky, blokovat střely. Tyhle věci nás pak dovedly k tomu, abychom dali nějaké góly, navíc jsme měli v zádech fanoušky, kteří nás hnali. Škoda těch dvou gólů, které jsme dostali.

Panovala v týmu před utkáním nervozita?

Nervozita byla, někdo byl nervózní více, někdo méně, ale myslím, že na ledě to znát nebylo. Každý se s tím musí vypořádat.

S Kladnem jste v této sezoně měli příznivou bilanci, měli jste v hlavě to, že se vám na Rytíře daří?

V hlavě jsme to neměli, každý zápas je jiný a my jsme se na něj připravovali tak, abychom ho zvládli. A jak jsem už říkal, jsem rád, že to dopadlo dobře, protože čekat na tu baráž, to by příjemné rozhodně nebylo. Někdo tam skončit ale musel a já jsem rád, že to nejsme my.

Budvar Aréna byla naplněná do posledního místa, i to vám určitě v dnešním zápase pomohlo.

Určitě ano, akorát nám to trochu zkazily ty pokřiky na konci, to se mi tedy vůbec nelíbilo, tady musím být upřímný. Myslím si, že David to přebral v nějaké fázi sezony, nebyl to jeho tým úplně a myslím si, že to neměl jednoduché jako nikdo z nás. Tohle si nezaslouží.

V zápase jste zvyšoval na 3:0, jak jste gólovou situaci viděl?

Tam se nějak odrazil puk a pak proti mně někdo vyjížděl, byl to nějaký bek a čekal jsem, že proti mně nepojede nadoraz. Pak jsem se ho snažil jenom obstřelit a padlo to tam.

V neděli vás čeká poslední zápas této sezony v Plzni, jak k němu přistoupíte?

Jako ke každému jinému, hraje se padesát dva kol, i když nám už o nic nejde. Určitě ale nepojedeme nikam na výlet.

Pak vás čeká dlouhá dovolená, ovšem předpokládám, že byste si sezonu radši prodloužil a hrál zápasy v play off.

Máte pravdu, tenhle zápas byl super a měl parametry play off. Tyto zápasy jsou prostě jiné, trochu víc se na ně vyhecujete, protože to kolikrát bývá o jednom gólu, hrajete padesát dva zápasů, některé zápasy někomu vyjdou, někomu zase ne. Pak se hrají takovéto zápasy, kde hrajete na krev. Mrzí mě, že to letos nevyšlo, protože loni to bylo super. Je to škoda.

Jak to s vámi vypadá na příští sezonu?

Nemám tady podepsáno. Nedostal jsem zatím nabídku a nikde zatím podepsáno nemám. Čekám, co bude.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice