Banes Motor České Budějovice
20.02.2023, Michal Špírek

Gameři Motoru si zahrají ve finále ENYAQ Hockey League!

ENYAQ Hockey League je unikátní projekt představující videoherní NHL 23 ligu v České republice, která se hraje na konzolích PlayStation 5. Ve hře má své gamery všech čtrnáct klubů Tipsport extraligy. A Motor v letošním ročníku postoupil do finále!

Motor touto sezónou zasáhl již do třetího ročníku soutěže EHL. Gameři reprezentující Motor Martin Tejček alias Tejky, Vojtěch "Krchy" Krcho a Václav "karabina" Karabáček hráli hned ve své první sezóně o medaile, v zápase o třetí místo uspěli nad BK Mladá Boleslav a vybojovali bronz. Loni nově složená sestava budějovických esport hráčů úspěch nezopakovala, Motor proklouzl do předkola z posledního dvanáctého postupového místa, v předkole vypadl s gamery Komety.

Do aktuální sezóny oficiální esport ligy se vrátil do týmu Krcho. "Myslím si že cíle jsou tenhle rok velké, možná nás bude někdo podceňovat, ale myslím si že neprávem. Krchyho comeback nám dává velkou šanci na úspěch. Musí se s námi počítat, jako každý rok je povinnost play off,” říkal pro web esporthokej.cz Tejček. A nemýlil se, osvědčená trojice slaví postup do finále! Do zápasů v tomto ročníku nastupují pouze dva gameři, tři hráči Motoru se ovšem v sezóně pravidelně točili. Jako náhradník byl navíc připraven Michal "silaksson" Silný.

V základní části gameři Motoru skončili na třetí pozici, ze třinácti soubojů jich hned deset vyhráli a probojovali se do play-off, ve kterém se hraje o prize money v hodnotě 150 000 Kč. Ve čtvrtfinále českobudějovičtí zástupci porazili Litvínov 3:2. V pondělním semifinále pak Motor vyřídil suverénně sestavu Třince, a to už po prvních zápasech (3:0). Ve čtvrtek 23. února se tak Motor od 19:00 představí ve finále, soupeřem mu budou Pardubice. Finále budete moci sledovat prostřednictvím přenosu na Twitchi, více najdete na esporthokej.cz.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....