Banes Motor České Budějovice
18.02.2023, Roman Kokoš

Se Spartou jsme dobře odehráli speciální týmy, myslí si Stuart Percy

Motoru se povedlo v pátečním zápase se Spartou zajistit si za remízu 3:3 po šedesáti minutách do tabulky alespoň jeden bod. Utkání nakonec stejně jako předtím v říjnu rozhodl v prodloužení svojí druhou brankou v zápase Michal Řepík. Jedna ze stěžejních postav domácí obrany, Stuart Percy, okomentovala zápas pro klubový web.

Jaký byl zápas z vašeho pohledu?

Sparta je určitě právem označovaná jako top tým v této soutěži. Vstřelili jsme tři góly, ale na výhru jsme potřebovali dát ještě jeden. Při hře 3 na 3 v prodloužení se už může stát cokoliv. V dnešním zápase jsme dobře odehráli speciální formace. Ubránili jsme několik důležitých oslabení. Jedno z nich bylo, když jsem sám byl potrestán ve třetí třetině. Po něm se nám podařilo v naší přesilovce vrátit do zápasu. Bohužel v zápasech s týmy jako je Sparta je třeba vstřelit ještě více branek, abychom z nichž odcházeli vítězně.

V první třetině se vám podařilo otočit na 2:1. Pak ale přišlo ještě před koncem třetiny vyrovnání Sparty z hole Michala Řepíka. Vedení tedy netrvalo dlouho. Jednalo se podle vás o rozhodující okamžik zápasu?

Nemyslím si, že by to byl rozhodující moment zápasu. Na každý pád (Michal Řepík) je jeden z nejlepších hráčů v soutěži, má navíc velmi dobré myšlení. Ale myslím si, že jsme se s naším dnešním soupeřem vyrovnali dobře. Sice v zápase dvakrát vedli, ale zápas trvá 60 minut, někdy dokonce 65, a my jsme s nimi dnes odehráli dobrou partii.

Ve druhé třetině tam byla strkanice, ze které vyústilo dlouhé oslabení 3 na 5. To jste však ubránili bez obdrženého gólu. Hala byla v tu chvíli na nohou. Jak jste situaci viděl vy?

Nepřísluší mi hodnotit rozhodnutí sudích. Od toho tam jsou, aby rozhodovali o trestech. A naše práce zase je se s tím vypořádat a hrát. To oslabení odehráli Štenclík s Pecháčkem skvěle a samozřejmě neuvěřitelně tam zachytal Honza Strmeň. Měl tam několik skvělých zákroků. Ale dnes byli na oslabeních výborní všichni a to nám umožnilo se vrátit zpět do zápasu.

Těsně před polovinou zápasu nastala situace, kdy jste nemohli dlouho vystřídat. Co se v takové situaci dá nejlépe udělat?

V takových situacích se snažíte zůstat v kompaktním bloku blízko branky a vytlačovat soupeře, aby neměl střely z nebezpečných prostor. Při tom sbíráte zbylou energii a čekáte na vhodnou příležitost jim odebrat puk a postupně vystřídat. Takové situace si ale musíme v zápase a především ve druhé třetině více hlídat, mít puk více pod kontrolou, abychom častěji střídali a nedostávali se kvůli tomu pod tlak.

Situace na konci tabulky se znovu zamotává a zbývá pět kol do konce. Kde hledat cestu pro zachránění letošní sezóny?

Musíme přidat ještě více gólů, abychom vyhráli další utkání a připsali si další body do tabulky. Dnes jsme získali jeden proti velmi silnému soupeři. Bude to strhující souboj tří týmů a zbývající zápasy budou napínavé, o tom není žádných pochyb.

Další zápas vás čeká v neděli proti Vítkovicím. Po Pardubicích a Spartě další z favoritů na titul. Jaký je recept na úspěch proti těmto týmům?

Musíme v zápase zůstat trpěliví. I když se třeba dnes náš soupeř dostal v průběhu do vedení 3:2 a v jednu chvíli se hrálo hodně v našem pásmu, tak to pořád bylo jenom o jedné úspěšné střele. Zůstali jsme tak ve hře a ve třetí třetině využili naskytnuté příležitosti a vyrovnali. Máme v týmu rychlé a dynamické hráče, kteří dokáží vydařeným střídáním a dobře vyřešenou situací zvrátit zápas v náš prospěch.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....