Banes Motor České Budějovice
16.02.2023, Roman Kokoš

O důležité body se Motor utká se Spartou

Motor se po dvou dnech opět představí na domácím ledě. Soupeřem mu tentokrát bude pražská Sparta, hrající od nástupu nového trenérského týmu ve skvělé formě. Po Pardubicích tak Jihočeši v krátké době sehrají duel s dalším z hlavních adeptů na extraligový titul. Přijďte našemu týmu v důležitém zápase pomoci! Začátek zápasu je stanoven na obvyklých 17:30. Vstupenky na utkání s velmi atraktivním soupeřem můžete koupit zde.

Z kabiny Motoru

České Budějovice ve středu sahaly po bodech proti Pardubicím. Nakonec však utkání ve třetí třetině rozhodla trefa Lukáše Sedláka a konečný výsledek 3:7 do domácího tábora nepřinesl žádnou radost. Pro Motor se jednalo o čtvrtou porážku v řadě a třetí zápas bez, byť jediného, bodu. Poslední Kladno se vzápětí díky výhře nad Mladou Boleslaví přiblížilo v tabulce na nejtěsnější rozdíl.

Základní část extraligy nyní vstupuje do rozhodující fáze. Na následující zápas se Spartou proto burcuje obránce Ondřej Kachyňa: „Musíme na to zapomenout, pojedeme zase od znovu a chceme urvat každý bod.“ Povzbudivou zprávou pro tým je návrat Filipa Přikryla, jehož absence byla způsobena následky otřesu mozku. Na marodce tak v současnosti zůstávají pouze Lukáš Vopelka a Adam Raška.

Jedním z klíčových prvků pro zbývající boje v letošní sezóně bude gólová produkce týmu. Motor se v ofenzivě nadále může opřít o svoje nejzkušenější hráče. Lukáš Pech (8+37) se díky asistencím na brankách Martina Hanzla a Milana Gulaše z posledního zápasu opět dorovnal na čelo tabulky produktivity. První příčku momentálně sdílí s trojicí Daňo, Růžička a Bukarts.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Percy, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Přikryl, V. Tomeček.

O soupeři - HC Sparta Praha

V pozvánce k minulému zápasu se Spartou jsme psali, že se jedná o tým s nejlepší formou v celé soutěži. Nic na tom od té doby nezměnily ani další zápasy v druhé polovině ledna, které Sparta odehrála především na domácím hřišti, ani následná reprezentační přestávka. Sparťané se po ní podruhé v krátké době utkali s Karlovými Vary. I z tohoto duelu vyšli vítězně a dále tak stíhají Vítkovice v boji o druhé místo po základní části. Zároveň si příštím zápasem mohou zajistit přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Sparta je v něm i v letošním ročníku připravena bojovat o mistrovský pohár. Tomu odpovídá i její sázka na široký a v průběhu ročníku doplňovaný hráčský kádr. Tým těsně před uplynutím přestupového období posílil ještě švédský obránce Stefan Warg. Ten naskočil do prvního utkání hned druhý den po svém příjezdu. V něm si při obranném zákroku smolně přivodil zranění, a to ho na nějakou dobu vyřadilo ze hry.

Vedle Warga nemohou též kvůli zranění trenéři využít útočníky Vauhkonena a Simona. Naopak do sestavy se v posledním zápase vrátili Erik Thorell a Jakub Krejčík. Sparta bude moci proti Motoru nasadit i Davida Němečka, jenž si proti Karlovým Varům odpykal jednozápasový trest za zákrok na Tomáše Hyku.

Ve výborném rozpoložení se v současnosti kromě jiných opor nachází i kapitán Michal Řepík, který se gólově prosadil zatím ve všech třech vzájemných zápasech s Motorem. Nejproduktivnějším obráncem je s 23 kanadskými body Michal Kempný. Ten si po svém návratu drží průměr 0,8 bodu na zápas a v tomto ohledu je na tom v extralize lepší pouze jediný hráč, českobudějovický Stuart Percy.

Sestava Sparty z posledního utkání:

Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Mikliš, Krejčík, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krutil – Tomášek, Horák, E. Thorell – Řepík (C), G. Thorell, M. Forman – Buchtele (A), D. Vitouch, P. Kousal – Konečný, Kaše, Safin.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....