Banes Motor České Budějovice
02.02.2023, Adam Černý (TAB)

Nějaký bod jsme měli uhrát, smutní Adam Raška

Hokejisté českobudějovického Motoru padli ve čtvrteční předehrávce 44. kola nejvyšší soutěže s Hradcem Králové 2:3. O nešťastném duelu pro svěřence Davida Čermáka, ale i o zrodu svého návratu na jih Čech, se rozpovídal pro klubový web Adam Raška.

Adame, bohužel to dnes nevyšlo. Jak jste viděl zápas z vašeho pohledu?

Myslím si, že jsme odehráli slušné utkání. Bohužel jsme dostali smolné góly a prohráli jsme. Prohráli jsme zase o gól, podobně jako v Litvínově, kde to bylo celý zápas bez gólu, a pak ztratíme dva body. Dneska jsme nějaký bod měli uhrát.

V utkání jste neustále dotahovali, to je pro tým vždy složité.

Je to tak. Vždycky jsme dotahovali, bohužel jsme naposledy nedokázali reagovat. Dneska při nás nestála štěstěna. Bohužel nebereme žádný bod, což strašně mrzí. Myslím si, že jsme hráli slušně.

Vy sám jste měl ve druhé třetině zajímavou šanci, snažil jste se zaskočit brankáře z úhlu.

Přesně tak. Snažil jsem se překvapit gólmana, jen jsem to na něj nahodil. Chtěl jsem něco podobného, co se stalo nám. Chtěl jsem ho zkusit načapat, bohužel to nevyšlo. Je to škoda. Musíme ty body sbírat, pro nás je každý bod zlatý. Je jedno s kým.

Utkání bylo přerušeno v 1. třetině po problému s ledem. Je to problém pro hráče nebo to nemá žádný vliv, když se poté pokračovalo plynule druhou částí?

Já si myslím, že to pro oba týmy bylo stejné. Bylo to přerušené kvůli ledu. O pauze se to vyřešilo a mohlo se pokračovat. Nijak nás to nepoznamenalo.

Pro vás šlo o první utkání v Budvar Aréně po návratu. Jak jste si užil atmosféru?

Vždycky jsem si to tady užíval. Dneska derby s Hradcem Králové. Určitě bych to vnímal jinak, když bychom posbírali nějaký bod nebo jsme vyhráli. Jsem ale rád, že jsem si zde zase mohl ukázat.

Zařadil jste se po boku Vojtěcha Tomečka a Jakuba Strnada do čtvrté formace. Jak si zatím sedíte ve formaci?

Myslím si, že s tím není problém. Jsme nějak složení a snažíme se odvádět každý svou práci na maximum.

Jak se vůbec zrodil váš návrat na jih Čech?

Volal mi agent, že je z Českých Budějovic zájem. Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel, hned jsem řekl, že sem chci. Jsem tu zatím do konce sezony a budu dělat všechno pro to, abych tu zůstal déle.

S jakými cíli jste sem přišel?

Já budu chtít každé střídání být platným pro tým, abychom udělali tu postupovou dvanáctku a zahráli si v play-off. Musíme však koukat i pod sebe. Každý zápas, každý bod bude do konce sezony opravdu důležitý.

V probíhající sezoně jste si vyzkoušel i angažmá ve Velké Británii, pro fanoušky v možná stále netradiční destinaci. Jak jste byl zde spokojen s úrovní?

Nečekal jsem, že to bude až takové. Kvalita tam byla docela velká, což mě překvapilo. Půlka ligy byla opravdu dobrá. Týmy jako Cardiff nebo Belfast hrají pravidelně v Champions League a dokáží porazit i české týmy. Tři, čtyři týmy jsou tam opravdu kvalitní.

V neděli vás čeká poslední ligové klání před reprezentační přestávkou na ledě Olomouce. Co povede k úspěchu na Hané?

Určitě pokračovat v tvrdé práci, navázat na ty dobré věci a vyhrát. Jak říkám, každý bod je strašně důležitý. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli. Potřebujeme těch bodů více a více.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....